Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Pisi I'm pobarj ispravka.

2. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Девојки
    Дали некоја знае да ми подобјасни може и во порака
    Др ми кажа дека од 34 недела фондот автоматски отвара трудничко. Трудничко би сакала да отворам на денот на пораѓај. Е сега што ми е прашање: Дали може во 34недела да го преќинам боледувањето и да се се вратам на работа неколку недели или да си го земам одморот. Немам никакво искуство на ова тема па као оди во пракса. Секако ќе прашам и на работа.

3. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Баш и јас сакав ова да прашам да не упати некој искусен. Мене сега до 22ри ми е од букурешт а после сакам стар одмор да користам па боледување од матичен доктор општ за да ги намалам деновите е сега тоа е планот ама со матичната сеуште немам зборено

Mimmi39 and Dijana DM like this.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Стар одмор цел така? Која недела си? Јас мислев ако е од 34 недела имам 20 дена одмор па да го искористам него ... па ваљда во 38 /39 ке се породам:$

Karanfilce14 likes this.
  5. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Mozes da si iskorisfis star odmor mozes da si zemes i boleduvanje od opst maticen edna nedela mislam deka sleduva od ginekolog ne moze i potoa da si otvoris porodilno mene so prvata bremenost sami mi se javija od firma da si go iskoristam stariot odmor pred da otvoram porodilno taka i napraviv mene ki bese odobreno so 37 nedela od fond jas bo 36 nedela go prekinav si pocnav so odmorot i samo 3 dena mislam deka mi ostanaa neiskoristeni od odmor bidejki se porodiv sekako deka moze razgovarajte so maticen razgivarjte vo firmata mnogu e rano vo 34 porodlno mozebi vo 40 ke se porodite moze i podocna nikogas ne se znae zatoa ubavo rasprasajte se

6. Karanfilce14

Е тоа ме нервираат од фонд прават како ке им текне. На мене ми имаат одобрено до неполна 34 недела. Баш читав кај секој различно прават.. барем да одобруваат до 36та е друго. Да знам дека гинеколог неможе да даде боледување ке пробам од општ матичен е сега не сум сигурна дали може само една или две недели. Ти благодарам на одговорот.

@Dijana DM супер си со 20 дена одмор јас имам помалку за користење бидејки пола ми е искористен па ке комбинирам со боледување од општ матичен

Dijana DM likes this.
  7. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Ova mislam deka e do komisijata vo skopje pomalku odobruvaat vo drugite gradovi poveke a doktorite mozelo e da ti napisat za 2 meseci boleduvanje i tamn ke si imala poveke nz sega pa nesto da ne e smeneto ama kako sto znam od sekogas e 45 dena pred termin napravi nekako mozelo i od stomatolog da se zeme edna nedela raapeasaj se i razgledaj gi site mozni opcii

8. Karanfilce14

Да ти кажам се може да се направи само да има кој да го оправи човек како да се снајде.. ако има асален гинеколог да те поучи е многу по друго најмногу се упатени. Општиот матичен може со крвна слика две нели па ке комбинирам :l:

9. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Сигурно ли може 2 недели од општ матичен, да не е само една недела?

10. Karanfilce14

Сестрата ми рече може со крвна слика, со докторката не сум се слушнала уште. Баш ке пишам кога ке направам муабет. Да не се изненадиш ако кај некој матичен може а кај некој неможе хах секој прави како сака

Mila0000 likes this.
  11. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Mene mi napisaa konzulijarno dva meseci posleden pat i mi go odobrija od fond i mi se paga odobreno 10 dena pred termin,a celo vreme na boleduvanje bev,taka da zdravje ke si otvoram porodilno posle zavrsuvanje na boleduvanjeto ne e mnogu

12. Karanfilce14

Сега баш го гледам и моето конзилијарно. Исто е за два месеци, ама од фонд си одобриле по нивно.. може зависи и од дијагнозата. Кај мене нема да се чека термин секако па може и затоа. Супер штом ти се погодило така, 10 дена не е воопшто многу

LanaDelR likes this.
  13. Hogworts

Hogworts Нов член

Девојки здраво. Јас сум на патолошка, еднаш бев во Чаир за конзилијарно и ми го продолжија 1 месец боледувањето. Сега при крај на месецот повторно треба да одам таму. Прашањето ми е дали по втор пат кога одите за конзилијарно ве прегледуваат или само оставате документи? Дека матичната кога му дала упат на сопругот му рекла не ти е битен сеа докторот, секако нема да ја гледаат, па ме збуни малку

Mila0000 likes this.
  14. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Од општ матичен може само 1 недела. Крвна слика секако ќе направат.
    За втората недела треба преглед кај специјалист. Може било кој специјалист да даде извештај (доколку сака) со предлог за уште една недела боледување.

Mila0000 likes this.
  15. Ani93

Ani93 Истакнат член

Од општ матичен со крвна слика може 2 недели, се што е над 15 дена мора специјалист.

Mimmi39 likes this.
  16. Ani93

Ani93 Истакнат член

Мора да те прегледа за да ти пише извештај, веројатно мислела дека не гледаат детално и прегледот е "ради реда".

Hogworts likes this.
  17. Karanfilce14

Последна информација од вчера дека може 14 дена

Mila0000 and Mimmi39 like this.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Одлично. Не знаев, благодарам на информацијата.
    Без да се оди на специјалист може 2 недели? Ова е нешто ново?

Mila0000 likes this.
  19. Karanfilce14

Искрено мислам дека не е нешто ново ама општиве матични водат некоја политика секој различно да работи.. еден вика може еден вика не:D па работава е кој искористи искористи. Многу лошо

Mila0000 likes this.
  20. BabyKala

BabyKala Активен член

Добар ден, од комисија ми ја продолжија патолошката и за следно продолжување ми бараат контрола и конзилијарно мислење.

Може ли некој да ми ја објасни процедурата за конзилијарното, како се собираат 3 потписи. Дали се оставаат документите или се бркаат докторите? Дали може тоа да се заврши во еден ден?