не сеуште. Ми кажаа до крај на месец. Некои од членките имаа пишано дека зеле... Незнам каков им е редот... битно нека исплаќат
Mination mesec zedov na 17 sega seuste nema zato me cudi bidejki platata kaj sto rabotam ja prefrlaat na 1vi pa velat deka otkoga ke pominat tie so plata od fondot prefrlaat patoloshka no najverovatno nema pravila
Не знам за која болница прашуваш, ќе ти кажам како оди во Систина. На 3-4-5 дена пред датумот кога треба да одиш на комисија, одиш на преглед кај специјалист кој изготвува извештај. Потоа, се договараш со сестрата и таа за ден-два го спрема документот потпишан од тројца доктори и директор, врз основа на извештајот. За на ГАК мислам дека матичната ти закажува термин. Прашај ја ќе ти објасни.
Devojki za isplata preku fond(posle 1 mesec od firma plateno boleduvanje) koi dokumenti se potrebni da se odnesat?? Dali odma se nosat po zavrsenite 30 dena od firma ili???
Мене од фонд денес ми пуштиле само 5500 денари, дали е некоја грешка. Дали кај други се случило ова, или само кај мене.
Здраво, дали некој може да ми објасни кои се индикации за патолошка бременост? Што дијагноза треба да има? Има нешто конкретно или како? Дали претходни спонтани абортуси, склоност кон тромбофилија (мтхфт мутација)? Претходната бременост ми беше доста тешка од аспект на лошење, гадење, вртоглавици, примав и клексани до 10 после погаѓај ама тогаш важеа мерките па сега ме фаќа паника како би работела 9 месеци ако бременоста ми е како таа буквално не бев способна телевизија да гледам од што ми се гадепе не па на компјутер да работам.
Кај мене се зема во предвид возраста, и првите месеци примав утрогестан, матичната ми предложи патолошка со ризична бременост, и последна диагноза лажно раѓање. Не прават никаков проблем на комисија.
Пр. Со дијагноза Заканувачки абортус се останува на патолошка. Но, ако се ти е во ред, зошто би седела дома? Подобро ќе се чувствуваш ако се движиш и си меѓу луѓе. Лошењето и вртоглавиците ќе поминат после прво тромесечие. Јас бев на патолошка до 14 недела и потоа ја прекинав, почнав на работа. Предобро се чувствувам што сум во движење, инаку ќе пукнев дома.