Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    22.672
    Па штом толку чекаш, може да не однеле, да фали нешто , а ти да незнаеш.
    Пиши мејл до фонд и ќе знаеш дали е комплетирано се.
    Сама носев и ми носеа 9 месеци, ниту еднаш ми немаа закаснето.
    Зошто на лице место ќе ти кажат одма, доколку нешто ти фали или не е како што треба.
    Ова мој најтопол совет.

На AnnieP и fragaria им се допаѓа ова.
  2. AnnieP

AnnieP Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    14
    Fala na sovetot. Jas sega prv pat cekam da stignat za maj od fondot i ne znam uste kako tocno odat rabotite. Mislev od fondot docnat, ama stom site dobile znaci ima nekoj propust kaj mene.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.554
    I spored mene e najdobro sama da si nosis dokumenti mozebi od firmata ne se odnele ili pak nesto fali kako sto ti kazaa i drugite na mene ova mi e vtora bremenost nitu prvata nitu sega mi nemaat zadocneto nitu za patoloska noti za kleksan ni pa za porodilno

На AnnieP му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jas05

Jas05 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    42
    А што документи се носат во фонд за патолошка? Прв месец ми е и мене што треба да земам и еве нема исплата за мај.

5. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.554
    Штом ти е прва исплата мене ми бараа трансакциска сметка, боледувањето оригинален примерок и еден документ пополнував потоа чекаш да ти стаса решение на домашна адреса и после тоа има исплата

На AnnieP и Jas05 им се допаѓа ова.
  6. Jas05

Jas05 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    42
    Изгледа и тоа е проблемот од кај матичната ми дадоа копија од боледувањето од комисијата документот што е.

7. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.554
    А дали ви стаса решение на домашна адреса јас кога носам они сами си ги копираат документите од комисија оригиналите одат кај матичниот сигурно има некој пропуст направено ама што е најдибро понеделник да прашаш во фондот и да средиш за да добиеш што побрзо исплата

8. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    267
    Јас се породив пред 2 месеци, а на патолошка бев од ноември 2024та, решение не ми стигнало. Мислам не стига секогаш

9. Jas05

Jas05 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    42
    Нема стасано ни решение

10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    22.672
    Беба за некој ден ќе е 10 м, решение не сум добила хахаха

11. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.554
    Мижеби од пошта не са ти го доставиле а дека не се пратиле од фонд не верувам затоа што сами од таму ми кажаа дека мора прво решение да стаса, с решението се дава лично на рака не може друг да го подигне па не сте биле дома или било што не ви е доставено а сигурно е пратени втор пат го поминувам истото и убаво прашувам во фондот дали имаат некој измени за тоа знам, во решението пишува што како и колку ке ти биде исплатено и ако не си задоволен можеш да понедесеш приговор затоа ми кажаа дека мора решение да има за секој предмет

12. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.554
    Само првиот пат стасува потоа не а за клексан секој месец

13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    22.672
    Па не ми донесоа, а исплата имав две недели откако имав поднесено. И секој месец точно на исти датум ми пуштаа. Дури и послената исплата за патолошка ми ја пуштија уште непородена, а кај некои жени им ја пуштаат откако ќе се породат со прво породилно.
    А за дома постојано има некој, еве и јас дома бев. Никаде не одев , освен на прегледи.

14. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.554
    Да на иста дата и кај мене има исплата а и кај мене не го дадеа на сопругот лично јас да сум бил, незнам како и да е сигурно е испратено а не е доставено затоа што тоа решение не е за дали ти е одобрено или не туку за тоа има направено пресметка како и колку ке ти биде исплатен колку од час ти е пресметано , не е битно тоа добро е па што има редовна исплата

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    22.672
    Само нека се редовни.
    И трудничкото ми беше редовно, освен последното, ама пишав мејл, проблем со системот имале нешто.

16. Machka@12

Machka@12 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има познавање околу промена на матичен гинеколог, а во меѓувреме имам отворено боледување т.е патолошка бременост

17. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    1.554
    Moze da smeni bez nikakov problem, jas so prvata bremenost koga bev na patoloska ne sakaa da mi prodolzat boleduvanje toj den koga imav zakazano utredenta koga otidov pak i im objasniv se ubavo i odnesev cela dokumentacija od prethodno mi prodolzija togas bev 6 mesec veke no mojoto maticen doj den bese zaminat na odmor i nemase koj da mi izdade predlog, zamenata ne mozesw zatoa sto nemal inf mojot maticen ne ostavil nisto i otidov vo fondot mi kazaa deka mozam da si smenam maticen i da mi izdade predlog taka i napraviv si smeniv maticen mi dade predlog mu kazav deka potoa sakam pak da se vratam kaj stariot mi rece ne e nikakov problem moze da se menuva vo sekoe vreme maticen

18. M!h@567

M!h@567 Нов член

Се зачлени на:
    22 јуни 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas imav taka problem i odluciv sama da si gi nosam dokumentite. Mene seuste mi nemaat isplateno za Maj mesec iako se e izregulirano. Prethodnata nedela se javiv vo FZO mi rekoa deka ovaa nedela ke ima, no ne mi preciziraa koj den.

19. AnnieP

AnnieP Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    14
    Odnesov se sto trebase. Firmata ne odnela nisto. Inace kazaa deka za maj ke isplatele vo slednite 15 dena.

На M!h@567 и Bebce ❤️❤️❤️ им се допаѓа ова.
  20. Шеќернаа

Шеќернаа Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женскии
    Сакам да Ве прашам нешто во однос на патолошката бременост.Имено,прва бременост ми е меѓутоа имам некои компликации па зборнавме со матичниот гинеколог за паталошка бременост.Прашањето ми е : Дали постои услов односно дали треба да сум вработена повеќе од 6 месеци во фирмата за да може да ми одобрат или нештото важи само за породилно?
    Благодарам многу