За било какво боледување да земеш исплата од фонд, потребно е 6мес стаж. Можеш да одиш на патолошка, ама нема да добиваш пари од фонд.
Прв пат ќе одам на комисија, седтрата ми рече дека ми треба и здравствената книшка но не можам нигде да ја најдам, дали е проблем со лична карта?
Мене до сега не ми побарале ни здравствена, ни лична карта. Јас не одам лично, бидејќи сум на bed rest, мајка ми оди за мене, ништо и немаат побарано плус.
Здраво девојки, јас од понеделник планирам да отворам боледување кај матичен гинеколог, поради тоа што времето е многу жешко и почнав многу да отекувам и да ми се слошува. Не ми дааваат да работам од дома иако работата може и од дома да се работи. Моментално сум 24 недела, предходно со 1 мисед абортус и 2 спонтани, со една артерија на папочна врвца и многу низок притисок. Дали мислите дека може или некој добил патолошка со вакви проблеми во бременост?
Sekako deka ke ti dadat jas sum so 3 spontani prethodno a i na ova zeskoto tesko koj moze da izdrzi doma ne se sedi ne pak na rabota
Здраво девојки Сакам да прашам дали некоја од вас има поминато надвор од границата за време на боледување односно патолошка бременост? Дали имало некаков проблем?
Здраво. Нареднава недела планирам да отворам патолошка. Како оди процедурата за тоа? До недела ми е одморот...
Koga nosev dokumenti na 7mi mi rekoa za 10 dena kolku toa e tocno, iskreno ne znam. Ako nekoj se javil ili gi iskontaktiral neka pise.
Доколку имаш причина за паталошка матичната ќе те препрати за следни чекори.. Се иде на специјалист на преглед па на комисија , така мислам два пати беше. После тоа ти треба конзилијарно месечно.
Имам пишувано за ова на страна 533. Да додадам дека цената на преглед до пред дваипол месеци беше 4900, не знам дали е сеуште истата.
Женски едно прашање сум заборавила како беше со прва бременост. За патолошка колку дена пред термин требаше да се затвори и да се почне со породилното? и дали после патолошка може да се отвори боледување од општ лекар или мора еден ден барем да се тргне на работа? Ви благодарам❤️
На комисијата како ќе ти запишат последно кога ќе извадиш за патолошка бременост така? Обично е 45 дена пред терминот