За колку време ви префрлија за патолошка првот пат од фонд? Треба прв пат за јуни да ми префрлат преку фонд, документите ги носат преку фирма.
Како тоа не дозволуваат? Посекако за во фонд не носиш документ поврзан со фирмата. Зошто не би дозвочиле?
На кого губат документи? Носев сама или мм цели 9 месеци. Кога ги даваш на шалтер документите, одма ги гледаат што си дала и ти даваат бројче за тоа и си чекаш исплата.
Zdravo sakam da prasam imav 2nedeli od ginekolog i sega treba na komisija problemot e sto komisijata r 2ra smena a mojot ginekolog 1va. Sto mozam da napravam bidejki duri utre izutrina kje moe da se odnese od komisijata?
Ако комисијата е втора, а матичен прва, е доста лесно. Одиш од сабајле кај матичен, попладне носи некој на комисија.
Дали може некој да ми објасни како оди процесот за патолошка бременост? Прво боледување од матичен гинеколог па отпосле комисија, каде поточно и што документи треба?
15 dena od maticen. Potoa koga ke privrsuvaat tie 15 dena treba da ti potpise ili doktor od bolnica drzavna ili od privatnite. Pa so toj izvestaj maticniot te praka na komisija vo bukurest.