Здраво на сите. Сакам да ве прашам дали сте имале ситуација како мојата и ваше искуство. На патолошка сум, 25та недела бремена. Досега земав конзилијарно од клиника но овојпат сакам да земма конзилијарно од приватна болница а потоа наредното да биде повторно од гак. Дали некоја правела така досега? Во букурешт знам дека нема да прават проблем,но дали на клиника ќе ми направат проблем бидејки сум прескокнала еден месец и не сум била кај нив? Доколку имате исто,или слично искуство би сакала да споделите. Ви благодарам!
Здраво, да ве прашам кога ќе го дадат последното конзилијарно со дата за отварање на породилно, смеам одмор годишен да користам па да отворам породилно од денот на раѓање на детето?
Мене ми е до крај на месецов боледувањето и планирам од следниот месец да отворам годишен одмор. Денес ја прашав матичната и ми кажа дека може доколку ми одобреле од фирмата. Мислам дека нема да ми прават проблем најчесто така прават сите кај нас мене во фирма.
Девојки, кога земате 2 недели боледивање од матичен гинеколог, колку кратат на плата? А колку кога си на патолошка?