Истиов проблем го имав јас,но ми испратија писмо дома дека треба да ги известам на работа за поправка на часови.Но за исплатата почекав прилично ппдплг период
Zenski patoloshkata bremenost mi zavrshuva na 13.09 poslem toa sakam da zemam bolovanje od opst doktor.dali znaete kolku denovo moze da mi dade toj pa da zemam star odmor za da ne go otvoram porodilnoto tolku rano
Од почеток на бременоста сум на патолошка и ми завршува сега на 19.09 е сега на 16.10 ми е терминот па ме интересира дали мора одма да отворам породилно, или може да се го искористам одморот (2 недели). Некаде прочитав дека најкасно може 28 дена пред термин затоа и ми страв проблем да не има
Здраво девојки, ќе ве замолам за инфо.каде во Скопје се прават анализи TH1 и TH2, на интернет неможам да најдам, дали ги има на државно или приватно било каде, и колку чини, доколку некоја од вас правеле. Ви благодарам
Девојки, од почеток на бременоста сум на паталошка, па ме интересира до која недела најкасно даваат паталошка а потоа треба да отвориш породилно боледување? Некаде прочитав дека мах. до кај 34 недела даваат паталошка или сум грешка?
Zdravo da prasam kolkav procent se zema od plata za patoloska bremenost preku fzo koga senate plata. Gledam nekoi novi I smeni na Zakonot za zdravstveno osiguruvanje. Iskustvo so ova I otprilika za kolku dena ti pustaat plata otkako firmata ke pusti?
70% се зема дур си на патолошка, породилно е 100% од последни 12 плати. Мене ми доцнеа пред два дена земав прв пат но имаше грешка во исплаќање последна плата од фирма, па ми пуштија пред два дена за јули и вчера за август. Значи околу 10тина дена од кога ке платат придонеси од фирма
Здраво, после две недели боледување од матичен гинеколог дали може боледувањето да се продолжи со извештај од Систина и што треба да се поднесе?