Женски здраво. Ја почнав процедурата за патолошка бременост.Имено , по завршување на одморот матичниот гинеколог ми препиша боледување .Бев кај специјалист за извештај ,го добив и истиот беше препратен до фондот.Дали би можеле да ми помогнете во однос на процедурата понатаму? Каква е истата ? Исто би сакала да ве прашам во однос на исплатата за овој месец ,бидејќи технички треба да биде прва дали ќе се реализира ? Ве молам за совети и искуства.Благодарам❣️
Ме интересира дали имате исплата за август? Јас се уште немам добиено плата за пола август (за тој дел треба да добијам средства од Фондот). Дали е нормално за првиот месец да има доцнење, или треба да проверам да не има некој проблем? Ако некој имал слична ситуација ако може да ми кажете каде се јавивте/пишавте маил за да проверите? Благодарам
Здраво, и јас уште немам исплата за август, им пишав вчера ми побараа матичен и сега чекам одговор. Им пишам на следниот мејл info@fzo.org.mk.
Најубаво би било да им пишеш маил или да им се јавиш, јас си чекав два месеци и на крај испадна дека требало од фирма да направат корекција на плата, од кога средија на работа после 10тина дена ми стигнаа пари за двата месеци што ме немаа исплатено.
Го пишав неколку мислења погоре мејлот. Инаку мене ми вратија дека налогот е генериран и дека ќе ми исплатат деновиве. Така да прашајте си на мејл.
Devojki posle 15 dena boleduvanje od maticen koga odite na komisisko fakticki vi se prodolzuva boleduvanjeto pred komisija so izvestaj od specijalist i posle tie 30 dena ako ne vi go prodolzat boleduvanjeto, izvestajot go nosite na rabota taka
После две недели од матичен гинеколог, боледувањето го продолжив со извештај од приватна болница. Дали сега треба документите од Букурешт сама да ги однесам во фонд? Како е процедурата за патолошка? Фалаа
Кај мене ги носат од работа ама јас цело време преку државна одам, ама читав погоре во темата дека можело и сама да си носиш во фонд документи. Прашај си матичен најдобро.
Со документите од букурешт одиш кај матичен гинеколог да ти даде потврда и сите документи после во Фонд. Кој ги носи таму треба да прашаш во фирмата каде што си вработена.