Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    71
    hmm
    nesto da ne ne ti e u red so dokumentite... javise

2. livethelife

livethelife Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    200
    Zenski da ve prasam pred da se zeme patalosko ginekologot koga ke go otvori boleduvanjeto so koja sifra vi go pysta, i dali ako go zatvorite boledyvanjeto posle 2 nedeli posle toa ako imate potreba mozete pak da izvadite od ginekolog i posle kolku vreme moze vi blagodaram nanmnogy

3. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    71
    Zdravo

Dali nekoj sto primi isplata denovive pustena mu e celosna suma ili samo pola?

Jas sum na patoloska i denes prv pat vaka da mi stigne samo pola suma, dali da ocekuvam vo tekot na narednata nedela ostatokot od parite ili mozno e da ima nekoj problem? Im pisav meil ama ova im bese odgovorot ""ФЗОМ редовно и точно ги врши сисплатите. Се што е доставено како документ уредено се реализира""..... Vo dokumentite sigurno nemam greska poso maz mi gi nosi veke eve 4ti mesec go fativme redot, dali e mozno na razlicni dati da mi stigne ovoj pat? dali toa vi se slucuvalo?

4. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    75
    И мене денес ми стигна баш не логична сума, многу касно видов дека префрлиле за да ги контактирам, но од мое искуство најубаво да отиде некој до ФЗО, не даваат точни информации ниту на бројот ниту на маил.

На maremarence му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Moon lovers

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    75
    Дали беше до ФЗО? Јас денес се јавив и баш беше дрска и безобразна госпоѓата на телефон, они биле инфо центар, и редовно и точно исплаќале, а и кажав дека има проблем. На крај не сигурно ми одговори дека на пресек како е боледувањето исплаќале.

6. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    36
    Zdravo zenski

jas od Avgust sum na patoloska.
    za toj mesec ne podnesov jas nikakov dok vo fond. Od firma mi isplatija suma pomalku od 50% od platata.
    Za mesec Septemvri na rabota im odnesov dok od maticen i od komisija. Ne mi kazaa deka treba vo fond da podnesam dokumenti. Isplata seuste nemam.
    Prasanjeto mi e dali sega fondot ke mi prifati dok za minatiot mesec so ne podnesov?

7. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    71
    Mene mi kazaa vcera deka ke ja ispalete narednata nedela ostatokot od sumata.

8. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    71
    Prasaj dali od rabota ti gi nosat dokumentite vo fond... Ako ne neka ti gi spremat nosete gi sami.
    Fondot nema da ti isplati ako nemas dostaveno nikakvi dokumenti tamo
    Edvaj isplakja na nas sho redovno nosime pa pak ne dupcat, ne pa vaka.. rasprasaj se ubavo na rabota i plus neka ti objasni sestrata sto rabota kaj tvojot maticen za ovoj dokumentaciski del, prasaj i neka te upatuva od mesec za mesec shto i kako

9. Инафни

Инафни Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски, да не има некоја инфо која смена е буквата Н оваа недела?

10. mum1234

mum1234 Нов член

Се зачлени на:
    22 октомври 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво, на патолошка бременост сум со дијагноза заканувачки абортус, имав крварење поради хематом, првиот пат комисијата ми одобри 30 дена, сега комисијата ми одобри само 14 дена (матичната кажа дека ке дадат 30 според искуството од останатите). Дали некоја од вас имала слично искуство, дали можеби сте пуштиле приговор, дали можеби некој ја знае причината? За наредно продоложување побараа конзилијарно мислење.

11. Moon lovers

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    75
    И мене првиот пат ми дадоа 30 дена(со истата шифра) следно околу 11-12 дена и потоа со конзилијарно цело време 30 дена. Со тоа што и сестрата каде што одам ми кажа дека вториот пат одовруваат до 15 дена.

На Astrum.Obtutus и mum1234 им се допаѓа ова.
  12. mum1234

mum1234 Нов член

Се зачлени на:
    22 октомври 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали беше со истата шифра понатаму на конзлиријаното и од која болница го земаше? нешто читав по форумов многу одамна, дека оваа шифра се користи само до одредена недела во бременоста, матичната ништо не ми спомнала.. Ти благодарам многу.

13. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    225
    Шифрата си ја менува матичниот, тебе ништо не ти значи тоа. Боледувањето од специјалист ти е прво 15 па 30 дена или обратно. После тоа ти е месец за месец за месец ако останеш на патолошка. Пребарај, премногу е пишувано на темава за ова

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Moon lovers

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    75
    Мислам до кај 6ти месец е таа шифра, ама да не те излажам прашај ја сестрата кај што одиш на гинеколог, мене она ме води цела бременост.

15. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    341
    Devojki posle 15 dena boleduvanje, komisija mi dade uste 30 dena prodolzeno bolovanje i pisuva kontrola posle istek na tie 30 dena.Dali so prvoto komisisko bolovanje veke znaci deka sum na patoloska i dali kontrolata znaci deka mi treba izvestaj od eden specijalist. Isto dali znaete kolku isplaka rabotodavacot do 30 dena.fala vi

16. Шеќернаа

Шеќернаа Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки ,дали имате исплата?

17. Moon lovers

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    75
    Мене за септеври на два пати ми исплатија месецов, пред некој ден ми стигнаа

18. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    181
    eve eden update od mene.Jas bev denes vo fondot na patoloska sum i nemam zemeno isplata od 7mi mesec.Denes mi kazaa deka e se vo red dokumentite bile isprateni vo centrala i se cekalo za isplata.Valjda treba da soberat pari

19. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    57
    На кој датум е исплатата за патолошко боледување?

20. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    396
    Секогаш различно ми беше

На Макаронкаа му/ѝ се допаѓа ова.