Zdravo devojki,na patoloska sum od avgust nikakva isplata nemam zemeno dali ke moze da mi kazete nekoj email,telefon za da se javam?
023289083 јас на овој број ги барав, погоре негде го има и маилот, сигурно имаш некој проблем со документи, да знаеш дека ни на маил ни на тел не добив точна информација, ми рекоа дека не сум имала исплата бидејки немале документи за мене а кога отидов испадна дека треба да се направи корекција на плата.
Da ti kazam od Juli mesec nemam zemeno na e-mail ne mi odgovaraat dobiv samo odgovor deka bil prepraten kaj nadleznite i cekale odgovor tolki.Nekna bev na salter vo fondot proveruvaa mi rekoa deka se bilo isprteno vo centrala i da sum cekala.Se naslea mi rece koga ke soberat pari ke pustat.Inace ako ima nekoj problem stasuva doma pismo
Бог да чува, да собереле... Мене ми каснеле 10 дена пример ама со месеци е лудост, не ми се десило. Еднаш помалку ми пуштија им пишав мејл ми допуштија после.
Дали може да ми каже некој со патолошка бременост до крај кога најрано треба да се отвори породилното боледување , од денот на раѓањето на бебето или мора оној законски рок од 30-45 дена пред термин? Јас сум 23+0 и планирам да продолжам со патолошка натаму па да знам како да правам со одморот што го имам во фирма. Ако знае некој нека ми пише
До 45 дена пред термин ти даваат боледување, после или си земаш одмор од фирма па после го отвараш, или отвараш породилно директно.
Edno prasanje zenski do vas Poslednovo patolosko boleduvanje mi e do 07.12 togas sum polna 35ta nedela + 2 dena. Dali ima moznost da vadam novo maticnava veli ne davaat novo posle 35ta nedela da ne ne nosam konzilijarno. 7mi dekemvri e vo nedela, 8mi e drzaven, na 9ti dekemvri ne raboti maticnata. Mi kazaa na 10ti da pojdam da otvorime porodilno. Dali smee taka da ima prekin vo slucajov od eden den na 9ti dekemvri izmegju patoloska i porodilno?
Не знам дали смее да има прекин, не би требало да има, ако имаш можност може прво одмор да користиш ако немаш искористено или барем 1 ден на 9ти па после породилно да отвориш. Пошто работен ден е
Neznam iskreno dali bi imalo problem toj den. Nemam ni denovi od odmor. Ili na 9ti da otvoram kaj zamenata porodilno neznam kako da napravam
Mene mi go prodolzija samo 45dena pred termin, sega otvoriv porodilno potocno 33nedela i 4 dena. Kako dobi podolgo patoloshko ako moze da spodelis?
Neznam iskreno nitu jas sekogas mi go prodolzuvaa tolku ja smenija sifrata 25ta nedela dali toa uloga igrase neznam...
Најдобро консултирај се ако треба и кај замената отвори, да не ти го прекинат за 1 ден оти мислам дека не треба да има прекин. Пак прашај си ама мене ми кажаа одма после одморот да го отворам.