Здраво, имав хематом на почетокот на бременоста, неколку пати крварев обилно....Пред 2-3 недели хематомот го снема но на секое поголемо движење ( одење до лабаратприја со кола, друг вози, неколку круга низ дома) јас пак крварам дури и свежа крв а немам нов хематом. Примам инекции прогестерон и таблети. 12 недела сум. Дали можеби некоја од вас имала слично искуство а сепак на крајот да е се во ред?
Да,јас имав слично искуство.Имав хематом не многу голем и плус од ширењето на матката дека близначка бременост крварев повремено во периодот од 8 до негде 13 недела и после помина. Сега сум 28 ризична е уште бременоста меѓутоа крварење од 13 недела наваму нема. Ставај терапија и одмарај лежи додека се зацврсти плодот.Што кажува докторот?
Докторот ми вика после 13та ќе е полесно да издржам до тогаш. И мене ме третираат како високоризична бременост. Се надевам дека ќе прекине ова крварење. Дали цело време лежиш?
Devojki, da prasam od bolnica mi dadoa konzilijarno mislenje za period od dva meseci doseka od Komisija od Bukurest mi prodolzija na 30 dena i vo izvestajot navedoa so kontrola i konzilijarno mislenje.Prasanjeto mi e dali za nareden pat pak treba da mi dadat konzilijarno mislenje od bolnicata ili im dostavuvam kopija od veke dadenoto konz.misl. bidejki e dadeno so rok od dva meseci plus sekako izvestajot od specijalistot.