Да прашам може е глупо, пошто сеуште ми немаат исплатено боледување за октомври дали може да се јавам до фонд да прашам што е работата, и се има ли на некоја случено вакво нешто и да ги бара во фонд
Тешко дека ќе ги добиеш изгасен тел. Им звонев и ја. Отидов таму мене за ноември не ми пуштија и прашував ми рекоа дека дури после нова година би требало да пуштат за сите што им каснат.
А дали ги сметаат и обичните боледувања или само просек од вкупно колку што би требало да земеш исто како да не си била на боледување?
Здраво ме интресира дали по патолошката бременост за исплаќање на породилното се земаат во просекот и тие месеци кога сме земале патолошка (70%), само просек од целосна плата од последните 12 месеци или од 12 месеци пред почеток на патолошка?
Во Систина не се плаќа конзилијарно мислење, си плаќаш преглед и им бараш и конзилијарно. Верувам и во Ремедика е така, но може да потврди кој земал
Доколку конзилијарното е со предлог од 60 дена,но од комисија Букурешт одобрат боледување само на 30 дена. Дали на наредно продолжување може да се искористи истото конзилијарно мислење само нов извештај да се земе?