Zdravo Sakam da otvoram boleduvanje od 28ma nedela, se do poragjaj pa posle ke si bide trudnicko. Dali poradi toa boleduvanje kje se skrati trudnickoto? Ili si ostanuva 9meseci? fala
Патолошко предолжуваат до 45 пред термин, после отвараат трудничко но ако имаш одмор можеш да го користиш
dali znaete kade moze da prasham za isplata jas nemam dobieno i za 11 i za 12 mesec ? dali ima nekoj telefon ?
Здраво, дали некоја знае колкав процент од платата се исплаќа додека сме на патолошка? Јас денес имав исплата за декември и беше поделена на две трансакции и ми исплатиле околу 75% од нето платата по договор. Дали и кај вас е така? Јас мислев дека исплаќаат околу 90%
Ужас во законот стои дека треба да е 100% за спреченост за работа поради бременост...дали некоја има контакт од фонд за здравство каде може да се обратиме за исплатата?
И уште едно прашање на породилно ќе исплаќаат 90% така? Зашто за првата бременост ми исплаќаа 90% од нето платата во последните 12 месеци, ама тогаш одев на работа, а сега сум на патолошка, па дали некоја знае од искуство?
Кратат 30% и на крај ти викаат отвори си 45 трудничко пред термин (33 недела и некој ден е тоа) и утре на работа кога ќе треба да се вратиш бебето ќе има 7 месеци и не знам кој ќе чува толку мал бебуш зависен сеуште од доење ако не мајка. И после наталитет стимулираат... Абее
Дали знае некој кога би имало исплата за патолошка ? Јас на почеток на јануари го дадов образецот за во фонд за декември од 17.12 патолошка и сега за до 03.02 имам, после тоа ќе користам одмор па тогаш породилното.
Мене не ми ја имаат пуштено последната патолошка за ноември, кога ги исконтактирав ми кажаа дека ќе биде исплатена со првото породилно