Можно е првата исплата да ти биди после 2 месеци и потоа наеднаш да те исплатат па да си течи редовно исплатата после.
Здраво девојки, ендокринологот и гинекологот ми предлагаат боледување. Дали од старт се дава патолошка за цел период или секој месец се продолжува? Не ми е јасно баш како оди процедурата? Фалаа
Збориме од матичен гинеколог,нели? А дали боледување од ендокринолог може да биде подолго или мора на 15 дена прво?
Ендокринологот ми предлага да отворам боледубање бидејќи сум со дијабет. Но претпоставувам дека сепак гинекологот треба да издаде. А специјалист мора од државна или може и од приватна болница?
Он предлага, ама матичен гинеколог прво ти отвара, после на специјалист. Можеш и државно, можеш и приватно.
zdravo dali site dobivte plata za 12 ti ili samo jas imam problem sama si nosam dokumenti i znam deka e se odneseno na vreme minatiot mesec za 11 ti mi stigna tek na 22.01 dali taka treba ?
Женички, дали на некоја од вас и се има случено да е на патолошка а, договорот на работа да и е на определено, и да е одјават во текот додека е на патолошка, и како сте се справиле?
Jas navistina neznam sto e problemot so isplatata. Koleska moja isto na patoloshka ,samo sto ona od start morase da sedi doma seuste nema isplata za nitu eden mesec,a dokumentite na vreme se nosat i se e vo red velat od fond. Gledam kaj nekoi ima isplata kaj nekoi epten docnat.
Здраво, дали ви се случило ист доктор/ка да ви продолжува боледување? И дали го одобруваат во Букурешт? Зашто денес бев во Чаир кај Александра Ефтимова и ми рече "Штом еднаш сум ти дала, може да не ти го важат во Букурешт и нема да сум ти јас крива." Дека така слушала од колеги...а она ми даде првиот пат, па следните два пати ми дадоа две различни докторки...Ја прашав што ако ме одбијат, дали треба пак да ме прегледуваат, вика не знам...
Да, со конзилијарно сум, треба да соберат потписи, ама ме загрижи дека ми рече ако те одбијат (зашто втор пат ме прегледувала) не сум ти јас крива...па си викам дали има некоја слично искуство, да не е станато построго во Букурешт, или она си се пази од далеку..
Jas odam na privatno kaj ist lekar vo Sistina i mi davaat i konzilijarno, ne pravele nikogas problem, bitna e dijagnozata vo izvestajot