Па таман работа да го менуваш секое одење гинекологот. Мене цело време еден специјалист ме води, за конзилијарно се потпишува плус уште двајца (и тие ми го знаеа случајот, хистероскопии правев кај нив). Така да никој нема да ти направи проблем, многу жени си знаат кај кој ќе раѓаат уште во прв триместар
Здраво, дали знаете во кои приватни клиники даваат конзилијарно.Дали се плаќа плус за истото и дали го даваат ист ден?
Колку што знам даваат во сите приватни клиники, мене не ми го наплаќаа дополнително конзелијарното само прегледот го плаќав 2500 3000, инаку да одма ти го даваат
Кога треба да се смени шифрата од О.20 во О.47? Дали прво треба да имам извештај од специјалист со новата дијагноза и што ако тој не се поклопува со шифрата од конзолијарното (да е останата шифра О.20)? Има ли некоја друга специфика што треба да се внимава? Ако знае некоја ве молам да ме просветли
Mislam deka 24 nedela se menuva sifrata, znae specijalistot sigurno ama ti sepak prasaj si. Vrz osnova na toj izvestaj, ke ti se dade konzilijarno mislenje sto znaci istiot e pod taa sifra, taka da mislam deka nemas. Odgovor na problem.https://forum.femina.mk/members/teddybear_22.163407/
Патолошкото боледување ми е прекинато пред 34 недела, освен од матичен лекар од каде може да се извади боледување?
Лани до јуни бев на патолошка,сеа уште сум на трудничко…Дали одморот од лани ми пропаѓа во ваква ситуација?
Не, тој одмор од лани ти следува, така што ако фирмата дозволува да се користи до јуни оваа година, можеш да си го искористиш.
Хелоу, значи вака, матичен ми даде 2 недели, бев на специјалист и даде препорака за мирување и боледување ама со тоа ми го продолжуваат за 2 недели (не знам дали причина е што специјалистот има напишано контрола за две недели или едноставно така ги даваат). Ме интересира, после ова ако се продолжи боледувањето дали пак за две недели или како оди?
Posle specijalist znaci veke si 15+15, se odi na komisija so izvestaj povtorno od specijalist i komisijata ti dava 30 dena boleduvanje, imas i nanazad od dosta clenki objasneto.