Од Систина ти важи фќдва месеца конзелијарно.За следен пат ти треба извештај од специјалист да не биде постар од 2 недели.Може на тоа мислела.
Не се зема секој месец конзилијарно, ви важи два месеци. Истото два пати го поднесувате во Букурешт за продолжување на боледувањето.
Ne se buni konziliarnoto ti vazi dva meseci, no specijalistot kaj koj se vodis ke treba da ti dava izvestaj sekoj mesec, bidejki i komisijata gi izdava patoloskite na mesec dena i kofa ke nosis dokument na komisija nosis primeeok os izv.od specijalist, a za vtoriot mesex kopija od konzilijarnoto koe prethodno veke ednas si go dostavila
Zdravo sakam da prasham koj dokumenti trebaat za podnesuvanje na patoloshka bremenost dali treba izveshtaj samo od eden specijalist dali mora da e drzavna bolnica ili mozi i od privatna ako zanae nekoj da mi objasni
Znachi treba da odam vo sistina kaj doktorot sto se vodam da mi dade izvestaj pa kaj matichnata i posle vo bukurest … taka svativ ili pak nesto sum greska
Да, и јас не разбрав баш. Јас среда одам по конзилијарно затоа што комисијата ми побара. Досега одев со извештај од специјалист, и сега прв пат со конзилијарно. Е сега, ако конзилијарното е за 2 месеци дали два месеци по ред подавам само со тоа конзилијарно, или сега комисијата ќе го продолжи 1 месец со тоа а за следен ми треба извештај од специјалист плус истото конзилијарно?
Ako odis na gak najverojatno kje dobies konzilijarno za 1 mesec, mene do sega tri pati taka mi go prodolzuvaat. E ako odis na privatno, ne znam kako im e tamu procedurata t.e dali davaat za 1 ili 2 meseci. So konzilijarnoto odis kaj maticnata da ti dade predlog i od tuka zaedno so celosna dokumentacija znaci od gak i predlogot od maticnata odis vo Bukurest. Dali kje ti treba specijalist za nareden mesec kje si vidis na dokumentot sto go dava komisijata od Bukurest
Женски денес прв пат ми префрлија пари за патолошка бременост од 15ти февруари до 1ви март но само 8000, читав дека префрлаат на 2 пати некако малку се за пола месец на решението што го добив пишува 157.8 часот дека ќе биде платен.
Дали може да се однесат документи за отворање породилно пред време? Патолошката ми завршува во сабота, сакам одма да отворам породилно и не знам дали може од петок да се однесат, или веќе следна недела?
Zdravo na site Na patoloska sum od 12 mart i seuste mi nemaat isplateno od fondot za Mart. Me interesira na tie sto se na patoloska dali redovno isplakaat ili kasnat po mnogu. Fala vi odnapred
Јас под фонд сум од средината на јануари, исплата за јануари и фебруари добив крајот на март и сега пред недела дена, значи скоро после 2 месеци пиши им на овој маил да видиш дали се поднесени документите и кога да очекуваш: JovankaZ@fzo.org.mk
jas imam prasanje dokolku nekoj znae zemav posledno boleduvanje od bukurest do 7.05 od 8.05 treba da otvoram porodilno dali nekoj znae kako e procedurata poso e 45 dena porano ?
За да не се вратиш порано на работа, искористи одмор или боледување од општ матичен со крвна слика и две недели можеш.