Кога одите на специјалист на ГАК за мислење за на комисија прашуваат ли несто или си знаат што треба да пишат во извештајот , извинете мозе е глупаво прашањето ама сега во вторник треба да одам па незнам како оди
Ако мислиш на конзилијарно, мене ме прашаа зошто имам потреба (јас имав крварење претходно) и ќе го видат бебето на ехо. Ако имаш некаков извештај од претходно со некакви дијагнози и слично носи си ги со себе за секој случај.
И јас сум со крварење ставам Утрогестан 2 пати од 200, и циста од 7 см. Правев и тумор маркери добри ми се резултатите сега треба да одам во ГАК на специјалист за продолжување на комисија.
Нема да ти прават проблем не се секирај. Како што ти кажав носи си документи што имаш. Со лесно и одмарај.
Jas sum od septemvri na boleduvanje sekoj mesec so konzuliranjo mislenje dobro za avgust i septemnvri od rabota mi pusti plata posle doa otidov vo fond i od fond samo ednas mi pustia pari i toa minatiot mesec eve ovoj mesec uste nema nisto dali kasnat ili Nekoj drug problem Ne znam a i od 27 vise otviriv porodilno
Од денес сум на боледување поради хернија и покачен притисок. Матичниот гинеколог ми даде 15 дена боледување, а потоа ако го продолжуваме ќе треба на комисија. Како оди тоа со комисијата и како и кој (фирмата или фондот) исплаќа плата за периодов додека сум на боледување?
После 15 дена од матичниот одиш на комисија која мене ми одобрува 30 дена и тие ги плаќа фирмата е сега ако имаш потреба од продолжување после 30 дена ти плаќа фондот јас сум цела бременост на боледување
Нема да имам потреба после тоа породилното го отворам од 22ри Февруари затоа што влегувам во 9ти. А целосно исплаќаат од фирма цела плата или 70%
Фала многу. Комисијата прави прави прегледи или како е? Ми спомнаа мене дека само 3 потписи требало да се соберат.
Матичниот ти дава предлог и треба да имаш извештај од специјалист(мене ме прегледуваат) и со тоа одеш во фонд и таму ти даваат боледување со три потписа
Здраво девојки. Сакам од 1 ви Февруари да отворам патолошка бременост т.е прво 15 дена од матичниот и потоа се со ред. Од 1 ви Февруари ке бидам 25 недела. Во првите 3 месеци имам крварење, а пред 2 недели примав инфузии 3 поради висок притисок. Исто така протеините и албумините ми се под граница и за тоа примав инфузии, за крварење пиев Дабростон и примав 3 инекции и 3 инфузии. Што треба да направам
Значи вака со ваква историја незнам што си чекала до сеа..прво ќе ти даде матичната 15 дена па после ќе одеш на комисиска со предлог од матична и извештај од специјалист кај нас само со преглед во болница даваат е сега во сите градови е различно..со документите одеш во фонд и така месец за месец се до породилно.
Фала многу. Се надевам ќе ми потпишат крај на бременост сум а имам кил, покачен притисок и работата ми е на нозе.
Ќе дадат не му се секирај јас сум со претходно спонтан во 25 и со дијабет , мало крварење во втори месец па ми одобруваат без проблем. И мојата работа е се на нозе имаат обзир тие пред се живот носиме во нас
Фала мајка со лесно и на вас..ние сме уште мали ама растеме полека верувам дека едвај чекаш да се гушнете ама уживај додека имаш мешко ќе ти фали
Души што сте веќе на патолошка земавте ли парички за декември. досега земав редовно ама овој месец уште нема.. се заборавија со празнициве ххее Убава вечер