Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.099
    Допаѓања:
    4.565
    Да да, од 15.01. Но, мојата буква си е повторно во иста смена :)
    Кој знае како менуваат.

2. *plavooka*

*plavooka* Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Кога одите на специјалист на ГАК за мислење за на комисија прашуваат ли несто или си знаат што треба да пишат во извештајот , извинете мозе е глупаво прашањето ама сега во вторник треба да одам па незнам како оди

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ако мислиш на конзилијарно, мене ме прашаа зошто имам потреба (јас имав крварење претходно) и ќе го видат бебето на ехо. Ако имаш некаков извештај од претходно со некакви дијагнози и слично носи си ги со себе за секој случај.

4. *plavooka*

*plavooka* Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    И јас сум со крварење ставам Утрогестан 2 пати од 200, и циста од 7 см. Правев и тумор маркери добри ми се резултатите сега треба да одам во ГАК на специјалист за продолжување на комисија.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Нема да ти прават проблем не се секирај. Како што ти кажав носи си документи што имаш. Со лесно и одмарај.

На *plavooka* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Jas sum od septemvri na boleduvanje sekoj mesec so konzuliranjo mislenje dobro za avgust i septemnvri od rabota mi pusti plata posle doa otidov vo fond i od fond samo ednas mi pustia pari i toa minatiot mesec eve ovoj mesec uste nema nisto dali kasnat ili
    Nekoj drug problem
    Ne znam a i od 27 vise otviriv porodilno

7. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Од денес сум на боледување поради хернија и покачен притисок. Матичниот гинеколог ми даде 15 дена боледување, а потоа ако го продолжуваме ќе треба на комисија. Како оди тоа со комисијата и како и кој (фирмата или фондот) исплаќа плата за периодов додека сум на боледување?

8. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    После 15 дена од матичниот одиш на комисија која мене ми одобрува 30 дена и тие ги плаќа фирмата е сега ако имаш потреба од продолжување после 30 дена ти плаќа фондот јас сум цела бременост на боледување

9. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Нема да имам потреба после тоа породилното го отворам од 22ри Февруари затоа што влегувам во 9ти. А целосно исплаќаат од фирма цела плата или 70%

10. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Не е целосна 70%

11. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Фала многу. Комисијата прави прави прегледи или како е? Ми спомнаа мене дека само 3 потписи требало да се соберат.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Матичниот ти дава предлог и треба да имаш извештај од специјалист(мене ме прегледуваат) и со тоа одеш во фонд и таму ти даваат боледување со три потписа

На Naturel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. C-a-c-u-sh

C-a-c-u-sh Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    64
    Здраво девојки. Сакам од 1 ви Февруари да отворам патолошка бременост т.е прво 15 дена од матичниот и потоа се со ред. Од 1 ви Февруари ке бидам 25 недела. Во првите 3 месеци имам крварење, а пред 2 недели примав инфузии 3 поради висок притисок. Исто така протеините и албумините ми се под граница и за тоа примав инфузии, за крварење пиев Дабростон и примав 3 инекции и 3 инфузии. Што треба да направам

14. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Значи вака со ваква историја незнам што си чекала до сеа..прво ќе ти даде матичната 15 дена па после ќе одеш на комисиска со предлог од матична и извештај од специјалист кај нас само со преглед во болница даваат е сега во сите градови е различно..со документите одеш во фонд и така месец за месец се до породилно.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Фала многу. Се надевам ќе ми потпишат крај на бременост сум а имам кил, покачен притисок и работата ми е на нозе.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ќе дадат не му се секирај јас сум со претходно спонтан во 25 и со дијабет , мало крварење во втори месец па ми одобруваат без проблем. И мојата работа е се на нозе имаат обзир тие пред се живот носиме во нас :*

17. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Мешево мрда се повеќе јас смо на пораѓај мислам, одвај чекам :inlove: и тебе со лесно :hug:

18. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Фала мајка со лесно и на вас..ние сме уште мали ама растеме полека :) верувам дека едвај чекаш да се гушнете ама уживај додека имаш мешко ќе ти фали :*

19. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Души што сте веќе на патолошка земавте ли парички за декември. досега земав редовно ама овој месец уште нема.. се заборавија со празнициве ххее
    Убава вечер

20. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мешиња на работа се праќа документ секој пат кога ке одобрат од комисија или само првиот пат?