Dve nedeli maticen ginekolog,pa uste dve od specijalist i ke odis na komisija. Od tamu ke vidis dali ke ti baraat samo od specijalist ili so konziliarno plus. Ako e samo specijalist ke ti prodoli on, po baranje na komisija, a ako e so konziliarno sekoja sreda na Gak imas. 34 ta nedela otvoriv podorilno.
1. Боледување 2 недели од матична 2. Со упат од матична одев на две недели кај специјалист во градската болница, тој ми даваше извештај и со тој извештај се враќав кај матичната и таа ми даваше плус уште еден документ и ги носев во социјалното * кога поминаа 60 дена од првичното боледување добив упат од матична за кај истиот специјалист а тој ми издаде конзилијарно на кој се потпиша тој и уште 2ца други (хирург и интернист), заедно со тој документ и документ од матична бев во социјално и ми продолжија 4 недели. да напоменам ниту еднаш не бев за Скопје за било каков документ.
Да но не е морално од друг град да се оде во Скопје, затоа напоменав дека не сум била до сега во Скопје за боледување.
Здраво на сите. Сакав да прашам дали некој досега проверувал боледување онлајн? Каде точно треба да се најавам за да видам дали ми е заверено боледувањето од комисија и дали е пуштено за исплата? Фала многу!
Од комисија даваат одма решението и го носиш во фонд. Ако мислеше на тоа. А ако си однела документи, пиши им мејл дали е се во ред и ако е, ќе чекаш за исплата.
за прв пат ги однесов документите во Фондот. Специјалистот само ми ги потпиша документите и ми рече дека другите потписи од таму ќе бидат собрани, во Фондот ми рекоа дека наредната недела ќе добијам решение дали барањето е одобрено или не.
Јас сеуште не, баш денес прашав во фондот сѐ во ред документите, заборавиле да ми ги одобрат земјо Тунгузијо! Сега ќе се изначекам уште толку сигурно…
ве молам искуство мојот матичен недака да ми даде 2 недели боледување вика само 1 ке ти дадам а јас имам грчеви и сум 18 недела , му викам за оаталошка вика само ако ти потече крв а јас ке земам и извештај од привстен ама недскс да ми заврши работа
Jas duri se zachudiv koga za juli prva isplata patoloshka dobiv na 25 avgust. Po site komentari mislev kje si pochekam...Za prvata bremenost isplakjaa okolu 20ti sekoj mesec taka shto ne e losho
Секој месец е различно не се знае со нив, јас на пример уште чекам патолошка за јули а кај и да е ќе требс да земам и прво породилно месецов… да полуди човек е работава
Ako imate iskustvo da mi kazete dali se smeta za patoloska bremenost koga ima rizik od predvremen poragjaj poradi pregrada i mala matka?
Zdravo zenski dali znaete za kolku vreme se dobiva konzilijarno mislenje vo drzavna? Maticnata mi zakazala na 7mi a mene do 8mi mi e boleduvanjeto