Здраво девојки, бремена сум 10 недели со близнаци. Веќе сум на боледување од матичната но сакам да продолжам на патолошка. Колкави се шансите да ме одбијат (сепак сум бремена со близнаци) и како оди процедурата?
Devojki dali nekoja imala slicno iskustvo.Vo izvestajot od konzilijarno mi pisale 3 ta bremenost a mene mi e 2 od koja edna e so spontan abortus.Mozam li da imam so toa ponataka problem ?
Девојки колку смее да биде стар извештајот со конзилијарното? На преглед сум на 8ми а до 21ви ми важи боледувањето од букурешт. Секако неколку дена порано ке се однесат документите. Но извештајот од 8ми да не го рачунаат стар?
Praviloto za koristenje na odmorot do 30.06 ne vazi za trudnici, za niv Zakonot za rabotni odnosi predviduva deka ima pravo da se koristi po vrakanje od porodilnoto otsustvo.
И јас така знам но ми кажаа дека не сум прва со овој проблем и досега им пропаѓал одморот...Ако сакаа да ми излезат во пресрет ќе ми дозволеа и сега да го искористам цел за да не отворам рано породилно но ете...Ова ми беше одговор од правничката и се извади на предлог законот за продолжување на користењето на одмор до декември следната година као ќе следиме
После колку време од кога ќе земат во фирма плата ви исплаќаат од фонд? Мене од работа ми рекоа дека 100% ќе е исплата ама по се изгледа нема да е како што читам.
Ако си на патолошка исплатата е 70% просек од последните 12 плати. А кога ќе ти пуштат е тука нема правила, секој месец различно дури и каснат. Мене на пример првата исплата ми ја пуштија после 2 месеци…