Здраво женски, утре треба на клиника да одам на конзилиарно за боледување, се ми е ок со бременоста само несакам да одам на раб. Некое искуство или совет?
Јас сум на патолошка со претходно спонтан во 25 недела со дијабет и боцкање инсулин 4 пати скратен цервикс и ако ти се верува едвај ми одобруваат така да незнам што да ти кажам ако си без проблем тешко :-/
Имам пари на сметка за јануари. @Bojana 123 Следувало парички за држ.администрација согласно чл.13 од Закон за извршување на буџетот на РМ.
Мешиња според писмото што ми стигна од фзо колку пари треба да земам по час боледување испаѓа дека земам 70% плата? Треба некаде да реагирам или така треба?
Пробај си ја среќата, ама без да се навредиш и увредиш секоја планина нормално своја тежина ама од такви што немаат мака ние што имавме мака со шеќери високи притисоци повраќања онесвестувања и болки од почеток до крајот на бременоста и предходни спонтани абортуси едвај зедовме патолошка.. Фала му на бога помина и боледувањето и бременоста се во ред искрено не ни сакам да сум имала потреба од боледување за втора бременост сето ова да е скраја од мене па ќе си одам на работа.. Само на државно? Јас знам за болест ама за бременост не бев информирана дека следува а за болест знам дека следува цела плата од фирмата
Епа во членот пишува непрекинато боледување од 6 месеци, породилно секако не, туку патолошково, демек ќе ми даделе кога ќе пројдат, така колешките ме информираа. За државно, да, тој закон е за буџетски корисници. Па ќе видиме. Дај боже да стасам до тогаш со лежењево во кревет, одма онлајн ќе ги потрошам од кревет. Хахахах....
Ајде ќе биди ќе помини и тоа тешки се да е во ред па ќе заборајш дека си лежела вкревет.. иначе мене ми исплатија одмор 10 дена од фирмата и тоа е некој успех си зедов 100евра доста се да не барам преку леб покача
Zdravo, sakav da prasam 70% isplakaat za boleduvanje pri bremenost? Osnovicata na sto se presmetuva? Na momentalnata plata ili nekoj prosek od meseci prethodno?
Мешиња што сте на патолошка бременост ,дали ви стигна писмо за парите што ги зимаме да пријавиме во ујп?