Веројатно во ФЗО, таму од каде што ти ги исплаќаат парите за плата. Јави се на талефон, прашај. Јас не работам во Скопје, туку во друг град, па од таму ми стигна писмото, по пошта. За се што ми треба, се јавувам во таа подрачна служба.
Пишав на овој маил дека не сум добила пресметка за исплата на боледување од тој и тој датум и си пишав мој матичен. info@fzo.org.mk Истиот ден ми вратија електронска верзија на пресметката Се изненадив дури
Баш да се изненади човек Важно да завршиме работа , да не се тегнеме до таму. За еден час ми одговорија wooow
Devojki sto ste podolgo vreme na boleduvanje..imam prasanje vo vrsko so boleduvanjevo i so isplata od firma i od fond. Prvoto boleduvanje od maticen ginekolog mi e od 24.01 do 07.02 za 14 dena Vtoroto boleduvanje od komisija mi e od 08.02 do 07.03 za 1 mesec. E sega od rabota mi tvrdat od covecki resursi deka preku firma ke ide iznos na plata do 07.02 dodeka ostatokot od februari da go ocekuvam.od fondot bidejki e boleduvanje od mesec dena od komisija. Neli treba da mi bide na teret na firma.do 24.02 a ostatokot preku fond? Mi e strav da ne utnat nesto od kaj mene od firma pa posle korekcii da treba da se pravat i trista komplikacii.
Леле јас сега ве читам ја за малце ќе го фрлев тоа велам и што ми исплатиле ок е не ми треба и ми дадоа од фирма ливче и читам исто ко тоа од фонд што ми стаса...ајјј морам да го однесам во ујп така?
Фирмата ти ги исплатаќа тие 2 недели и уште 2 недели (или ден-два повеќе) од комисиското боледување, односно, фирмата исплаќа вкупно 1 месец боледување. Остатоткот од првото комисиско боледување го плаќа ФЗО и сите месеци понатаму.
Уште да знаевме ситеда пополнуваме такви : Јас им ги носам на тие помошниците ,ми ги пополнуваат со молив,јас ги препишувам со пенкало и чича мича завршена прича
Треба да земам боледување за пола февруари,кога отпричика да чекам исплата(прва исплата ќе ми биде ова). Поднесени се документите во фонд
Devojki a vie sto ste bile na patoloska, denovite od odmorot za godinata koga ste bile patoloska koga gi imate koristeno?
Мајки, како и кој исплаќа кога сте на патолошка? Денес ми стигна плата, но само 30% од вкупната сума за февруари. Останатото фондот го покрива или...? Знам дека кратат 30% од плата, но ова е 70%. Матичната ми рече дека само на работа треба да однесам документи. Не знам дали е некој пропуст нивни или мој.