Да,во зависност од тоа колку работни саати има месецот. Ја решението сеуште го немам добиено,а ме исплатија за февруари(една недела имав).
Eve denes stignalo. I jas imav nekolku dena od februari me isplatija i mene. Resenieto i jas go razbrav taka ama pogore feminkata poinaku mi odgovorila.
Мене од работа за февруари ми исплатија околу 30%, а од фондот уште нема стигнато ништо, ни пари, ни решение. Да не има некој број да се јавам да прашам до кај е работата, или не даваат такви информации?
Ne go znam brojot od fondot iskreno. Da pobaras na stranata nivna ili eventualno nekoj ako znae da ti pise. Inaku bi trebalo da ti isplatat do sea ako nema nekoja greska vo presmetkata na plata preku firma.
За број ќе најдам, само ме интересираше дали воопшто даваат такви информации. Не знам што да кажам, благајничката ми рече дека штом стигне плата, тие ми носат во фонд, па после да чекам да ме исплатат. Тоа беше пред 15-ти февруари. Обично се одговорни за вакви работи, ама со толку вработени не е ни чудо ако направат пропуст.
Пиши им на меил на фондот,обично враќаат. Неколку пати имам пишано,секогаш добивам пдговор за ден два.
info@fzo.org.mk Ova e emailot. Obicno za 5 min imam odgovor. Ke napises ime i prezime i maticen broj.
Devojki dali Ima nekoj Ima sitacija kako mojata ? Do predhodniot mesec bev na pola rabotno vreme so pola plata od kako doznav deka sum bremena me smenija na celo rabotno vreme I normalno pogolema plata, znaci Edna plata ke mi bide prefrlena so celo rabotno vreme a vo ke gi vreme otvoriv boleduvanje koe verovatno ke trae nekolku meseci mozi I cela bremenost e sega me interesira kolku ke mi prefrlaat od fondot? Kolku posledna ta platam ili?
Мешиња боледувањето ми истекува на 11 ти месецов . Ќе ме примат на комисија на 5 ти ако отидам ? Или рано е ?
Здраво, дали знае некоја од вас дали сумата во решението од боледувањето е изразена во нето или бруто износ?
Малце мие глупаво прашањево ама боље тука да прашам може знае некој одколку на работа да ми се чудат. Кога си на патолошка може ли да се зима кредитна картичка или да се продолжи кредит имала ли некоја искуство? Се рачуна ли целата плата или износоѕ кој се исплаќа?
Jas ja zemav sega kreditnata karticka od halk banka E sega sakav da prasam Kako ode isplatata na komisiskoto boleduvanje sum do peti maj posto bremenost mi e visoko rizicna
За кредитна бараат потврда од работа, за износ на плата и дека си во редовен работен однос. Што значи основица при пресметка на изложеност се зима платата на која те води работодавачот. Банката колку што јас знам не ја интересира дали си на боледување. Единствено нешто е да не сака работодавачот да ти завери потврда иако не гледам зошто не би ти дале.