boleduvanjeto go zatvara maticniot ginekolog.a ako sakas da prodolzis uste ti treba konzilijarno misleje pa so toj izvestaj maticniot ke ti dade upat za komisija i odis da ti prodolzat
Матичниот ќе ти го затвори боледувањето. Само внимавај што ти пишува во извештајот од комисија, зошто ако прекинеш, а не дај боже ти притреба повторно боледување во наредниот месец, матичниот гинеколог нема да може да ти отвори.
Да, знам, ми пишаа претходно за тоа со дијагнозите. Не е проблем, се надевам нема да треба пак боледување, а и породилното можам да го отворам 45 дена пред термин. Ако не прекинам боледување, комисијата сама ќе ги спои.
Да прашам ви стигнаа парите од социјално овој месец?Знам дека требаше на 15 да стигнат кај мене нема уште ништо
Минатиот месец мене на 16-ти ми исплатија, па сега очекувам утре најдоцна. Ако не, пак ќе им пратам мејл.
На ГАК комисијата за боледување работи замо во среда да си знаете ако некој незнае. За продолжување на боледувањето после 15 дена од матичен гинеколог даваат секој ден мислење ама гледај те да имате со зкажан термин не со приоритетен.
Да таму се оди,2 смени работат,треба да видиш во која смена ти е буквата. пс.не одиш ти,пракаш некој друг.
Zenski da prasam,dali ima vrska ako na konilijarnoto mislenje ne e potpisan dr sto ti ja vodi bremenosta,otsuten e toj period,dali pravat problem na komisija,ako se drugi 3 doktori?
Mu se slucilo li na nekoj,da ima izvestaj i konzilijarno so razlicni datumi,zaradi kongresot mora da bide taka,mi e strav da ne mi napravat problem na komisija?
Vidi Iki za bilo koi od prasanjava treba da ti kaze maticniot ginekolog. Tie najdobro znaat. Otkako ke gi zemes.izvestajot od specijalistot i konzilijarnoto od maticniot ginrkolog treba da zemes upat za na komisija. Ako bilo sto ne e vo red so izvestajot i konzilijarnoto ke ti kaze maticniot. Mislam deka poveke se vnimava na sifrite po koi se vodis (035 i 020) na izvestajot i konzilijarnoto.