Na mene mi stigna resenieto za isplata na boleduvanjeto pred edna ned no pari seuste nema stignato za kolku vreme odprilika stigaat I parite
Прво добив 15 дена од матичната па на комисија 30 дена,денеска ми продолжија уште 16 дена и на 6.7 да се јавам со конзилијарно мислење. Тогаш треба да однесам дукументи во социјално за исплата? Првиот месец ми стигна нормална платата без кратење.
Boleduvanje do 07.07 bidejki se pagja sabota treba porano da se odi na komisija ili moze na 09.07 ponedelnik?
dali komisijata moze da prodolzi dva meseca boleduvanje dokolku na konzilijarnoto e pisano taka.jas na dr so mi dava konzilijarno mu rekov da mi pise za dva meseca,ama ovie od komisija pak mi prodolzile samo eden mesec
Мајки ви пуштија ли боледување за Мај месец? До сега е имало кај мене а ете 25 сме нема уште па претеруваат... Мила ќе сакаш да ми кажеш на кој емаил праќаше?
Jas ne bi rizikuvala. Na mesec dena gi prodolzuvaat boleduvanjata od komisija nezavisno sto konzilijarnoto ti e 60 dena. Sleden mesec ke pojdes so istoto konzilijarno a so nov izvestaj od specijalist.
da pisale da se javam so nov izvestaj.ama so deka ke odam so istoto konzilijarno koga pak ke mora da se odi za bt po nov izvestaj.jas za radi toa i mu rekov na dr da mi pise 60 dena za da ne odam sekoj mesec do bt.ama dzabe znaci
@baby 5 Ништо Инаку немаат и кај мене исплатено, а и минатиот месец исто така каснеа. Пиши им, ќе ти одговорат, ако не денес, тогаш утре.
Taka im e procedura. Mora sekoj mesec izvestaj. Machenje e cela procedura ako me prasas mene. Kaj mene majka mi se iznamaci so komisiive. Plus sega otkako go imas konzilijarnoto i izvestajot od specijalist treba da zemes od maticniot "upat" za na komisija. Komisija ti dava resenie za boleduvanje i povtorno se vrakas kaj maticniot da ti dade boleduvanje.
ja znam procedurata, i jas majka mi ja iznamaciv po komisiite.ama toa e ke se izdrzi se, samo nie da gi rodime pravi i zdravi.
na mene enos mi stigna resenie za isplata a koga ke me isplatat kojznae a I ne se zamaram mnogu mnogu stom stigna resenie ke bide I toa a od April sum na komisisko boleduvanje
mece aj kazi mi treba li i jas da cekam prvo da mi stigne resenie posto jas sega za maj mesec prav pat treba da zemam plata od fond a i od 19 april do 30 april izgkeda treba plata od niv da zemam posto do 19 april imam plata kd firma.od togas eve do sega jas nemam zemeno nisto od nikade
Da prvo stiga resenie za isplata kolku ke treba da ti isplakaat inace I jas sum od 18april sum preku fzom isto bese I so sestra mi koga bese na komisisko boleduvanje prvo I stigna .resenie posle I isplatija pari
ti imaat li ispalteno tebe za denovite od april?posto mene ti vikam nisto do sega niti pa resenie nekakvo mi stignalo.kade da se obratam dali vo firmata da ja prasam gazdraicata ili kako