Нема да имаш прекин ако те одјави да речеме на 06.04 и истиот ден те пријави со датум 07.04. Ако те интересира детално се пиши ми лп
Девојки 15ти ден од боледувањето од матичната ми истекуваат во понеделник на 17ти и тогаш треба да одам на комисија поради продолжување. Е сега тој ден е неработен поради Велигден. Да не имате престава кога треба да идам на комисија? Вторник?
Јас би ти препорачала претходно. Јас цело врме одев порано на комисија дури и по една недела и мирна глава. Сешто може да им истекне.
Мислам поарно да одиш пред празникот. Во најмала рака да им се јавиш, па да ти дадат совет. Зимотк јас кога бев, дента кога беше мм (пред Божиќ), докторот му кажа дојси после и не бери гајле, до 5 дена нема проблем.
Значи не е проблем да отидам пример четврток, а да ми се отвори боледувањето од вторник после празниците?
да они внимаваат до кога имаш активно боледување и даваат од утредента колку сметаат дека треба. Мислам дека еден месец ќе ти дадат евентуално 45 дена, зошто за после ти треба конзилијарно.
Мислам нема да е. Ако е, сами ќе ти кажат, пример дојди на 18ти. Не даваат 2 пати по 30 со мислење, а после со конзилијафно?
Истовремено пишуваме Мислам дека си грешка, мене во 60 дена ми ги рачунаа и 15 дена од матичен и ме натераа да одам на конзилијарно после тоа
Ај зошто сте вака ажурни уште две прашања . Прво претходното боледување ми беше од општ лекар, па матичната побара мислење од комисија за 15дена. Е сега боледувањето матичната ми го отвори точно на денот кога ми завршуваше од општиот. Рече така и пишале од комисијата да не излезе проблем. А за поклопувањето од еден ден не е ништо. Што значи тој датум ми е покриен и од општиот и од гинекологот. Ама мене пак ми е мисла. Второ дали може сега да соберам 3 потписи и да ми дадат дирекно 2 месеци, без да одам прво за 1 месец?
Нема да ти дадат директ 60. И со боледувањето со конзлијарно ќе ти пишат прво 30 дена, па после со истото конзилијарно одиш после 30 дена и ти даваат уште 30.
Неможе. На самото мислење од комисија долу ќе ти пишува за следно продолжување со конзилијарно. Сега кај мене пишаа пак со препорака од специјалист. Мислам дека сме во иста ситуација
Мислам дека не ти е проблем поклопувањето. Јас пред 15 дена од матичниот имав 3 денанод општ без поклопување. А за ова со конзилијарното гледам веќе ти одговориле.
Мешиња, пред некој ден прашував во труднички дали се плаќа конзилијарното мислење од Систина. Денес, конечно ја добив сестра Сашка на тел и ми објасни дека ништо дополнително не се наплатува, освен нормално прегледот.
Се израдував како мало дете. Ич не ми се фрлаа пари за глупости. Само да дополнам, ќе треба неколку дена претхдно да им се однесе документот од комисијата, за да имаат време да го изготват конзилијарното мислење.
Jas pak deka im kazav deka ne sum od Skopje mi kazaa deka ke pocekam okolu polovina cas posle pregledot za da go izgotvat konzilijarnoto mislenje, sto mislam deka ne e problem. Samo sto jas togas ne otidov bidejki vo drzana zavrsiv rabota.
Во државна комплицирано е за конзилијарно? Во ремедика ми рекоа да се јавам некој ден порано, се чекало од директорот потпис ,така нешто. А, вистина те прегледувале 3-ца гинеколози ?