Samo prva smena Ti preporacuvam da odis uste od 8 zosto po minumum saat ipol se ceka Informacii na telefon davaat od 16 do 18h mislam
Devojki, dali znae nekoj koj bil na patoloska kako odi procesot na zatvoranje na patoloska bremenost 45 dena pred termin? Moze li koga se zatvora boleduvanjeto da se koristi cel odmor od rabota pa potoa da se otvori porodilnoto po zavrsuvanje na odmorot.
Девојки ајде малце помош. На Боледување сум од 8 мај и за мај земав нормална плата. Е сега денес за Јуни земав многу малце. Се јавив на работа ми кажаа дека остатокот ќе ми го пуштеле од фондот да се јавам сабајле во човечки ресурси и они ќе ми кажеле. Сега они ги поднесуваат дукументите или треба јас. И дали овој месец ќе ми пуштат од фондот. Како оди процедурата. @kukla21 Ти знам се разбираш од овие работи ќе сакаш ли да ми објасниш
i jas cekam ostatok od plata od fondot ama nema se uste nisto.jas od 19 do 30 april treba da mi ispalti fondot no nema uste nisto.
А ти ли ги носеше дукументите од фондот или од работа ја вршат таа работа? Ти стигна некаква потврда нешто?
jas nemam nisto odneseno posto znam deka tie raboti treba od firma da gi sredat.a dali se sredeni znak prasalnik.treba da odam da prasam sto se slucuva,zasto ete niti mi ima stignato nekakov dokument,ni pa pari
Носете ги сами док во фондот, така ви е најдобро... И ке имате најбрза исплата, ... Лавица82 , веке поодамна си требала да земеш пари за април... Оди во фондот, можеби нешто не е во ред, со документите... Потслушнав дека ке се гласло нов закон за породилно боледување, од 9 на 12 месеци, но наводно било одложено поради , законот за ратификација на договорот со Грција... Има некој информација Следам....
Voobicaeno od firma gi nosat dokumentite vo Fond. Od prilika ako e se vo red otkako ke se isplati platata od firma posle 2 nedeli isplakaat od fond. Barem kaj mene taka isplatija. E sega najubavo e da se javis vo fond dali e se vo red, bidejki ako ima nekoja greska u kalkulacija na plata od kaj tebe u firma, dodeka ne ja koregiraat u firma nema da ti isplatat sredstva od Fond.