Epa togas tuka e preckata. Od firma treba da go odnesat boleduvanjeto. otkako ke go odnesat bi trebalo da go procesiraat brzo.
да кај мене имаше таков проблем од фирма не пуштиле и се јавив средија одма и за една недела имав пари на сметка
Како се изнервирав ама ептен дури и ми се плачеше. Сабајле ќе се јавам во фирма и да видам што ќе биде.
Не ги оставај така јас директно во канцеларии и звонев и одма средија ако не беа средиле на газда ќе звонев...
@monik55 најарно сама да си носиш документи. Ништо комплицирано, 2мин работа. Ти треба оригинал боледување што дава гинекологот и копија од трансакциска. Има и барање да пополниш со твои генералии. Ете толку. Јас сама си носев. Првите 30 дена те исплаќа работа, после одиш под фонф. Од 8ми мај, до 8ми јуни од работа плата, после фзо.
Ова ми е се збунка мене. Додека го фатам редот после лесно. Образецот што треба да го пополнам од кај да го земам?
Само уште ова и готово се разбравме Овој дукумент извештајот и копија од трансакциона сметка тоа треба така?
E neli treba prvo resenie da stigne pa posle isplata na parite bez razlika koj I da gi e odnesel dokumentite za boleduvanjeto