Ne nema problem nego taa sto e tuka vo podracnata edinica na fondot gospoga bila na odmor I ne gi dostavila na vreme dokumentite za isplata I sega tek se vrati od odmor ovie denovi
Znaci od ponedelnik ke zemes,moite bea podneseni na 9,a denes dobiv pari,mnogu kratat,deka prv pat mislev pomalku ama toa e sto e
Мамички на комисија сум истиот ден како и прегледот кај докторот,не можеше порано да се закаже,сега се мислам дали ке завршам работа,до 13 и 30 работи комисијата а јас сум на лекар во 11 и 40,некое слично искуство?
На конзилијарното мислење од ГАК пишуваше важност 60 дена е сега комисијата си го земале кај нив,истото ќе важи или треба по ново да одам?
Девојки едно прашање Имам две дијагнози висок притисок и заканувачки абортус Имам специјалистички извештај и од кардиолог и од гинеколог од ГАК , едното боледување ми е затворено со дијагноза заканувачки абортус, матичната ме прати на комисија за ново боледување со другава дијагноза притисок зашто нема поминато 30дена од старото боледување . прашањето ми е колку време важи специјалистички извештај, и дали може да се отвори ново боледување со старата дијагноза ? И дали после за патолошка со дијагноза притисок ке ми треба конзилијарно од кардиолог/нефролог или од гинеколог?
И моето исто го земаа, и наредниот пат кога отиде мм му го побараа. Ама им кажа дека е веќе кај нив и не му направиле проблем.
Мојава ни копија, ни ништо. Му рекла на мм од Ремедика пак да ни дадат. За среќа не правеа никаков проблем.
Нема ништо сега бев,јас му кажувам дека на листот пишуваше 60 дена важност он ми вика на извештајот пишува од 7 до 5 дека имаш боледување ми зачуре главата. Вика ако е 60 дена ќе ти го вратеа назад немаше таму да го задржат. А си пишува на листот од комисија контрола со мислење и конзилијарно. Сега сабајле да се јавам во комисија и да ги прашам.
Би требало да чуваат. Кај мене чуваат. Мене секогаш ми го враќаа конзилијарното првиот пат, а вториот пат им го давав на нив.