Нема разбирачка со тебе. Не скокај. Ти кажав како стојат работите за да внимаваш, не за да судам, ниту тебе да ти судам. Веќе кога праша за мене. Јас цело боледување и породилно работев од дома. Не ме плаќаа за тоа. Секој колектив е различен. Мала претпазливост не е на одмет.
Мене ме заборавија,а и нема и кај другите што се на боледување од фирма. Ваљда до фирмата е нешто,ќе се јавам сабајле
@monik55 јас те помешав со iki lepi, мислев дека ти сакаш да одиш кај свадба на колешка. Но гледам и ти си била на некоја свадба, па уште и неколку колца си завртела Немој да се лутиш, сигурна сум дека сите овде добронамерно ти посочуваме. Без разлика што не си била на свадба кај колешка, туку кај друга веројатно блиска особа, во денешно време, со слики од мобилни што ги постираат веднаш на социјални мрезжи, многу лесно може да се дознае и некој што не треба да види. Секој со своето убедување, јас лично не би си правела проблеми кај што ги нема. Инаку за сите што сте на патолошка, да ви кажам како оди логиката на газдите. Вие одите на боледување, патолошка бременост, но зависни од дијагнозата, може да се случи комисијата веќе да не ви продолжи и да се вратите на работа, така? Еве за ивф следува 3 месеци, ако потоа нема некоја друга патолошка состојба, ве враќаат на работа. За тоа време, газдата треба да запосли друга особа, бидејќи вашето место е празно. Ако вие се вратите по некој месец, он ќе има сега непланирано двајца вработени за едно место. Вас не смее да ве избрка бидејќи сте бремена и ве штити законот, а другиов вработен исто веројатно има некаков договор, не може преку ноќ да го избрка. Плус не знае како ќе се одвива состојбата со вас, може веќе наредниот месец пак да одите на боледување. Значи еден период, сакал неќел, може биде заглавен со двајца вработени, ќе дава една плата повеќе од тоа што планирал и за што веројатно нема ни потреба. Колку и да е човек и да ви мисли добро, најлесно би му било да се ослободи од вас, ионака не може еден подолг период да смета на вас. Освен секако ако поради својата стручност и вонсериски способности сте незаменливи. Во секој друг случај ќе ја искористи секоја можна прилика да си биде на чиста позиција, затоа внимавајте што правите кога одите на боледување, не им давајте повод да си фатат рачка и законски да се отарасат од вас. Не ве карам, не сакам да ве нервирам, најдобронамерно ви го кажувам, има секакви луѓе, а кога станува збор за пари и давање плата, логиката е отприлика таа.
I jas nema mila potpolno si vo pravo I mene istoto mi go imaat kazano oti za IVF do tri meseci boleduvanje no oti imav rizicna bremenost na pocetokot mi go prodolzija do kraj inace za odenje jas ne odam nikade osven do bolnicata I nazad ni kaj majka ni nikade iako sum vo redoven raboten odnos na mm kolegata sto go izbrkaa od rab zatoa sto go fatija kako si rabote po doma gradezni rab go nakleveti covek sto sekojden bea zaedno rabotea zaedno leb delea godini godini se druzea
rano e za pari,nemam uste.mene na 7 septemvri mi pustile za juli taka da ima vreme da pustat za avgust
I na mene nakaj 5sept mi pustija za juli imase nekoj problem so presmetkite mi kazaa togas koga prasuvav a sega ne e odil mm ovie denovi da provere dali ima pusteno pari za avgust
За патолошка бременост кога се менува дијагнозата од 020,во лажна бременост,кој период,кој месец,искуства?
Јас нормално ќе немам исплата кога пред два дена ги однеле дукументите во фондот Сега кога да чекам исплата?