Здраво женски Едно прашање ако знае некој да ми одговори. Дали после патолошка ( комисиско боледување ) смее и може доколку комисиското се затвори, да даде општ матичен 7 дена ново боледување?
Девојчиња, денес ми се однесени документите за исплата. Прв пат ќе биде оваа исплата, досега бев на првите триесет дена што ги плаќа фирмата. Кога да очекувам исплата? Се работи за околу десетина дена од септември.... Има некое правило како оди исплатата или...?
Се извинувам а како 30 дена од фирма, зарем фондот не исплаќа ретроградно од првиот ден на отварање на породилното, заклучно со породувањето т.е кога ке однесеш извод од бебето за новородени, и останатите документи. За ова 30 дена од фирма прв пат слушам... Како оди тоа... На пример породилното го отвараш на 01.10... Се пораѓаш на 15.10.... Е сега кога ги носиш док. Во фонд, ти исплаќаат од 15.10 или од 01.10.... Ништо не ми е јасно
Od fondot ti isplakaat od koga e otvoreno porodilnoto, odnosni vo primerot gore sto go imaa napisano od 01.10 bi bilo.
Девојки тие што сте на патолошка,дали комисијата задолжително го отвара породилното 45 дена пред термин или може да се искористи одмор претходно? Spoiler 023064088 еве ти бројче од комисија,можеш да прашаш како се со смени по прва буква на презиме
Девојки хелппп... моментално сум на комисиско боледување, за продолжување ми бараат конзилијарно и извештај од специјалист... дали конзилијарното треба потпишано од тројца доктори? Или од еден доктор?
Za vtor pat ako odes na komisija da barat predlog od maticniot gin I potpis od trojca ginekolozi plus
Зимаш упат од матичниот за на конзилијарно или ако те водат во приватна болница од таму они ќе ти дадат. Со извештајот од конзилијарно одиш кај матичниот по предлог и на комисија ќе одиш.
Земав упат од матичен. На него пишува еден доктор со име и презиме негово... ме буни тоа тројца гинеколози а јас имам упат за кај еден гинеколог
Всушност мрнр ми треба еден документ (извештај) потпишан од тројца гин? А другите гин како ке се потпишат? Треба друг упат за кај другите гин? Извинете не ми е јасно
Ke ti dade toj gin plus uste eden dokument kade sto ke se potpise on I uste dvajca ginekolozi I izvestaj ke ti napise
Ако си во приватна клиника,докторот што ќе те прегледа ти дава извештај,и плус од истата клиника треба да ти издадат конзилијано мислење,од тројца доктори,меѓу кои потпишан е и докторот што те прегледал,