Форумџика на годината

Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. cacikr

cacikr Истакнат член

Сакам да прашам дали секој втор месец вадите конзилијарно и од која недела ви ја сменија дијагнозата. Јас ќе бидам 24 недела кога треба да се јавам на комисија а сеуште се водам со дијагноза о20.

2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas sekoj mesec vadev konzilijarno a za dijagnozata ic ne se sekavam kako bese

3. hub

hub Истакнат член

Здраво девојки, ќе сака ли некоја да ми каже како е процедурата за патолошка?

4. Emma2

Emma2 Популарен член

Срце, што е работава? дали си добра???

5. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Ако мислиш за боледување, прво треба матич.гин да ти отвори.После тоа со извештај или конзилијарно со предлог од матичен одиш на првостепена комисија. Во извештајот треба да стои дека се работи за ризична бременост и дека ти е потребно мирување.

6. Santaa

Santaa Истакнат член

A dali po zavrsivanje na patoloska namesto da se otvori porodilno 45 dena pred termin ili da se zeme odmor, moze da se otvori obicno boleduvanje od maticen opst lekar?

789_angela likes this.
  7. 789_angela

789_angela Активен член

И мене ме интересира ова...ако има некоја феминка конкретно искуство нека ни подобјасни ☺

Santaa likes this.
  8. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Мене на второстепена комисија ми дадоа до 26 декември, после мислев да си поврзам одмор од 2018 имам 20 дена неискористен па на крај породилно. Термин ми е 30 Јануари. Ама ми рекоа може да ми дадат уште еден месец,значи и во 9 да бидам на трудничко боледување а на денот на породување да го затворам и да одам директно на породилно. Вака е подобро, ќе ми остане одморот а и породилното ќе ми почне од прв ден.

Santaa and 789_angela like this.
  9. derjus

derjus Истакнат член

јад коростев боледување две недели од гинеколог матичен па после со извештај од специјалист комисија ми продолжи еден месец сега сме пак на контрола на комисија за продолжување дали може само од еден специјалист извештај или треба конзилјарно од 3 ца?

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Sega mora trojca Dr da ti dadat konzilijarno mislenje vtoriot pat

11. derjus

derjus Истакнат член

jas ja prasav sestrata od maticen ginekolog mi rece od eden do 60 dena i me
    zbuna mene mintreba prodilzuvanje samo dve nedeli posle odmor ke zemam pa porodilno

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ne ne e 60 dena 30 dena e

derjus likes this.
  13. srekice

srekice Популарен член

Ако си користела 15 од матичен па 30 од специјалист,сега земаш нов извештај од специјалистот одиш кај матична и она те праќа исто на комисија и уште 15 дена ти продолжуваат.Јас сега во петок ќе одам да го продолжам пошто помина комисисково прво продолжување.А откако ќе се заокружат овие 15 дена е тогаш иде со мислење од 3ца специјалисти.

Emma2 likes this.
  14. derjus

derjus Истакнат член

da taka bilo deneska bese maz mi ponedelnik sme pak na komisija fala za odgovorot

srekice likes this.
  15. Santaa

Santaa Истакнат член

Продолжување уште еден месец теудничко бочедување се мисли на патолошката? или боледување од матичен општ лекар, бидејќи знам дека маѕичен гинеколог не може да издава боледување последниот месец.

16. Macka1986

Macka1986 Активен член

Јас веќе втор месец сум на комисиско боледување заради близначка бременост со ин витро...ќе те водат како ризична бременост

Ако мислиш на конзилијарно мислење не е точно дека треба. мене ми рекоја ке си се продолжува боледувањето месец за месец и во 32та недела автоматски ќе ми отворат породилно боледување. Еве понеделник сум на комисија и никој ништо не рекол за конзилијарно

Last edited by a moderator: Nov 27, 2018
  17. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Јас сум на боледување од прв ден, како ризична бременост, од матична имав само 15 дена на почеток понатаму се преку комисија со конзилијарно за 60 дена. Породилното се отвара 28 дена пред термин, значи неможе матичен да ти даде трудничко во последен месец. Ако грешам нека ме исправи некој кој имал случај како твојот

18. monik55

monik55 Форумски идол

Мене на комисијата последниов пат ми пишале 45 ден пред термин да го отворам породилното.

19. 789_angela

789_angela Активен член

И јас сум на боледување како ризична бременост од втор гестациски месец...па ме интересира до кога првостепената комисија ќе ми го продолжи боледувањето...и дали доколку порано ме тераат да отворам породилно ќе имам некаква шанса за продолжување на боледување преку второстепена комисија на фзо?

20. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Првостепена ми даде мах, 6 месеци смееле, па после дадов приговор и со комплет документација( извештај конзилијарно и сите анализи)бев на второстепена , до сега ми дадоа два пати по месец. За следно треба со нова документација ми рекоа ќе ми дадат уште месец

Имаш право на приговор до второстепена ама во рок од пет работни дена по добивање на оваа одлука. 45 дена е многу

Last edited by a moderator: Nov 28, 2018