Сакам да прашам дали секој втор месец вадите конзилијарно и од која недела ви ја сменија дијагнозата. Јас ќе бидам 24 недела кога треба да се јавам на комисија а сеуште се водам со дијагноза о20.
Ако мислиш за боледување, прво треба матич.гин да ти отвори.После тоа со извештај или конзилијарно со предлог од матичен одиш на првостепена комисија. Во извештајот треба да стои дека се работи за ризична бременост и дека ти е потребно мирување.
A dali po zavrsivanje na patoloska namesto da se otvori porodilno 45 dena pred termin ili da se zeme odmor, moze da se otvori obicno boleduvanje od maticen opst lekar?
Мене на второстепена комисија ми дадоа до 26 декември, после мислев да си поврзам одмор од 2018 имам 20 дена неискористен па на крај породилно. Термин ми е 30 Јануари. Ама ми рекоа може да ми дадат уште еден месец,значи и во 9 да бидам на трудничко боледување а на денот на породување да го затворам и да одам директно на породилно. Вака е подобро, ќе ми остане одморот а и породилното ќе ми почне од прв ден.
јад коростев боледување две недели од гинеколог матичен па после со извештај од специјалист комисија ми продолжи еден месец сега сме пак на контрола на комисија за продолжување дали може само од еден специјалист извештај или треба конзилјарно од 3 ца?
jas ja prasav sestrata od maticen ginekolog mi rece od eden do 60 dena i me zbuna mene mintreba prodilzuvanje samo dve nedeli posle odmor ke zemam pa porodilno
Ако си користела 15 од матичен па 30 од специјалист,сега земаш нов извештај од специјалистот одиш кај матична и она те праќа исто на комисија и уште 15 дена ти продолжуваат.Јас сега во петок ќе одам да го продолжам пошто помина комисисково прво продолжување.А откако ќе се заокружат овие 15 дена е тогаш иде со мислење од 3ца специјалисти.
Продолжување уште еден месец теудничко бочедување се мисли на патолошката? или боледување од матичен општ лекар, бидејќи знам дека маѕичен гинеколог не може да издава боледување последниот месец.
Јас веќе втор месец сум на комисиско боледување заради близначка бременост со ин витро...ќе те водат како ризична бременост Ако мислиш на конзилијарно мислење не е точно дека треба. мене ми рекоја ке си се продолжува боледувањето месец за месец и во 32та недела автоматски ќе ми отворат породилно боледување. Еве понеделник сум на комисија и никој ништо не рекол за конзилијарно
Јас сум на боледување од прв ден, како ризична бременост, од матична имав само 15 дена на почеток понатаму се преку комисија со конзилијарно за 60 дена. Породилното се отвара 28 дена пред термин, значи неможе матичен да ти даде трудничко во последен месец. Ако грешам нека ме исправи некој кој имал случај како твојот
И јас сум на боледување како ризична бременост од втор гестациски месец...па ме интересира до кога првостепената комисија ќе ми го продолжи боледувањето...и дали доколку порано ме тераат да отворам породилно ќе имам некаква шанса за продолжување на боледување преку второстепена комисија на фзо?
Првостепена ми даде мах, 6 месеци смееле, па после дадов приговор и со комплет документација( извештај конзилијарно и сите анализи)бев на второстепена , до сега ми дадоа два пати по месец. За следно треба со нова документација ми рекоа ќе ми дадат уште месец Имаш право на приговор до второстепена ама во рок од пет работни дена по добивање на оваа одлука. 45 дена е многу