Па таму ќе ме чини 2100 а финАнсиски сум слаба и по еден месец пак уште 2100 затоа ама еве на ГАК не е лошо задоволна сум
Јас за секој месец одам наново со ново конзилијарно мислење. Ме интересира дали знае некоја дали комисија ми одредува датум кога да го отворам породилното. Пр. Јас имам комисиско боледување до 9 мај. Тогаш планирам да поднесам наново документи за уште еден месец значи до 10 јуни. Дали некоја знае дали е можно да не ми одобрат цел месец и тие да ми кажат кога да отворам породилно?
Мислам дека по 37 недела не даваат боледување, туку ќе те насочат да се отвори породилно. законски породилно може да се отвори 45 дена пред термин... Ама најдобро информирај се во фондот
Мене кога ме пратија на комисија од матичната , поима немав што значи тоа и и викав ама нејќам да ме гледаат тројца доктори Ова некаде читав , ама тоа за конзилијарното порано на гак прегледувале тројца лекари мислам за да ти дадат мислење.
Не прегледуваат тројца. Еден само. Потпишуваат тројца и директорката на гак и со тоа се оди на комисија. Инаку на конзилијарно бев откако ги потрошив 60 дена што ги одобрува комисија.
Сега мислам и јас дека еден прегледува. Лани, т.е. пред година и пол, колешка ми кажуваше дека стварно тројца ја прегледувале. Кое малтретирање. И мене ме чека конзилијарно ама ќе го земам од ремедика.
Прегледот не е ништо туку најобично ехо за да видат дали бебето е добро. Значи само да констатираат живо бебе. Тое и во приватните е исто колку што знам.
Најново вчера бев јас само еден доктор те прегледува и тоа една минута нема јас вчера супер поминав малку почекав ама добро беше ме прашаа само зашо ми треба и толку.