Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. ifv

ifv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    209
    Здраво женички
    Ќе сака некоја да ми објасни како е во врска со боледувањето..веќе три месеци се водам на боловање со дијагноза 020, од нареден месец веќе ќе се водам со патолошка бременост или ќе си продолжам со боловање..? Прва бременост ми е и не сум многу упатена во овие работи. До сега добивав плата од фирмата, тогаш сум под фондот? И колку % префрлуваат.. фала ви однапред

2. malifesent

malifesent Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    146
    Eve jas bev na komisija i do 29 nedela sum so 020 e posle pak ke treba da odam preku maticen 15 dena i se od pocetok no so druga dijagnoza. I od fondot mi rekoa koga ke se menuvala dijagnozata pak samo mesecot koga se menuvala dg plakjala firmata ,prvite 30 dena pa posle fondot. E sega za mene so zboram, drug ako ima drugo iskustvo neka spodeli.

3. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Здраво, ќе може ли некој и мене да ми објасни нешто околу комисиско боледување?
    Од 11.10.2018 сум на боледување со дијагноза 020. Веќе 3 пати ми е одобрено боледување од првостепена со оваа дијагноза и последното е заклучно 22.01.2019. Планирам од 23.01 да почнам на работа. Прашањето ми е, дали нешто треба да направам пред да почнам и дали понатаму можам да отворам обично боледување од матичен гинеколог 2 недели доколку имам потреба? Сега сум 18 недела бремена.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако ти пишува на последното мислење да се јавиш на комисија јави се. Они да ти го прекинат. Во спротивно, ако не се појавиш следниот 1 месец нема да можеш да користиш боледување од гинеколог, дури и да ти треба.

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Девојки сакам да прашам нешто - кога ќе останам бремена по втор пат ,
    дај Боже што побргуу :angel:
    а претходно нели имав една неуспешна бременост- мисед абортус.
    следната бременост ќе ми ја водат како патолошка?
    така разбрав дека бил законот - ако претходно имаш неуспешна бременост, следната се водела како патолошка.

6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Мене не ме водат како патолошка,на боловање три месеци си бев ради сукрвица и терапија што примав да кажам повејќе како превентивно одмарање. Ме водат како втора нормална бременост по дијагноза. Ако си е се во ред со бременоста нема потреба,мислам не е по автоматизам патолошка

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    Многу жени не ни знаат дека се бремени, им касни само менструација ќе им дојде и кога ќе забременат си тераат нормално.
    Ако имаш проблем тогаш би те воделе, дури и за ин витро 3-4-5 да е ако нема реален проблем со носењето не ја водат патолошка.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Да, ми пишува да се јавам на 22.01 на комисија. И што правам, јас одам или сопругот како и до сега, носам нешто, извештај или слично? Јас на 23 сакам да почнам на работа ако дај боже се си е ок.

9. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Женски како е работното време на комисијата? Од колку до колку саат е прва/втора смена?
    И ако знаете која буква кога е? :$

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Отиди и кажи сакаш да затвориш. Ти кажал матичен се е во ред.

11. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Ти благодарам многу

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Женички среќни празници, мене баш лошо ми тргна во новава со ова боледувањето ми го продолжија само 1 недела и не пишува да се јавам на комисија како на сите претходни, туку само пишува дека е максимално продолжено со таа дијагноза. Инаку дијагнозата ми беше о20 и сум 22 недела. Има ли некој поискусен да ме упати што да правам понатаму, ќе може ли пак да продолжам ако ми смени дијагноза матичната и каква е процедурата?

13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    @lady.N Во поодмината бременост ја менуваат со друга, ама мислам дека во 22н уште би требало да е 0.20.
    Најдобро прашај кај матичната.

На malifesent му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Прашав. Ми рече сега со нова дијагноза пак се од почеток. Така правеле за да бидеш пак под фирма 30 дена. Мака ми е веќе од болници и глупости. А ги плаќа ли фирмата тие нови 30 дена воопшто? Мм го прашал и докторот од комисијата му рекол со таа дијагноза максимум до тогаш може да е боледувањето, а читам тука до 29 недела одобруваат со 020. Значи како ќе им текне прават. :@

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Потоа се менува шифрата на дијагноза (мислам ризик од предвремено породување беше)

16. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Прашав. Ми рече сега со нова дијагноза пак се од почеток. Така правеле за да бидеш пак под фирма 30 дена. Мака ми е веќе од болници и глупости. А ги плаќа ли фирмата тие нови 30 дена воопшто? Мм го прашал и докторот од комисијата му рекол со таа дијагноза максимум до тогаш може да е боледувањето, а читам тука до 29 недела одобруваат со 020. Значи како ќе им текне прават. :@

17. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Да не знае некоја од вас кога ќе има исплата за декември?

18. malifesent

malifesent Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    146
    Jas uste nemam zemeno ni za noemvri, strasna rabota.

19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас за ноември имав исплата на 12ти декември.А за декември кој знае кога ке биде,имаше празници а и плус од фирма треба да се пушти прво плата за да можат во фонд да поднесат документи за нас.Јас пред 15ти не се надевам иако моиве уште на 31ви ја пуштија платата (facepalm)

На *Sara* и malifesent им се допаѓа ова.
  20. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Која е процедурата за патолошка? Ве молам некоја да ми објасни! :(