И мене ми е 20.000 преку фонд прошлиот месец земав 13.900 А пред тоа додека бев преку фирма се ми плаќаше газда ништо не ми одбиваше.
Како може да ги натера? Си има закон и фирмите 70% исплаќаат е сега газдите ако имаат желба ќе си пуштат повеќе ако не нема кој да ги натера.
Боледување од 15 дена е 70%. Ако е повеќе од 15 дена веќе се исплаќа 90%. Фзо би требало да продолжи со 90% како и работодавачот да е фер, така?
Женски земавте ли пари за јануари?? Кај се прашува имаше некој пишано ама сум го избришала скриншатот
Нема уште за јануари.Мене минатиот месец дури на 28ми ми пуштија за декември.Така да и овој месец очекувам при крај да пуштат
srekice дали се обрати н маилот info@fzo.org.mk бидејќи јас утрово им се обратив за една информација, па ме интересира дали некој воопшто го гледа тој меил и одговара н него или да се стегнам да одам до ФЗОМ . Фала ти многу
Јас тоа сакав да прашам еве пример сега земам боледување и си го продолжувам од двете докторки (матичен гинеколог и општ доктор) наизменично до породилното, пак ке е 70% или се рачуна 90% тогаш?
Извини шо те замарам После тие 22 дена боледување да се вратам на работа неколку дена, ке можам пак уште еднаш да земам исто толку? Таман уште толку ми требаат одприлика до породилно па да си ги испланирам
@srekice @***Najsrekna*** Јас земав за јануари плата од фондот,ми префрлија минатата недела четвртокот или петокот. Мислам дека џабе пишувате маилови,јавете се директно таму,да видите да не има некој проблем.
Извини,не ти пишав порано,јас на фиксниот што е од контактот во Скопје добивав,и беа замисли љубезни да ми одговорат.