Си ги погодила во добро расположение, јас на двапати вртев кога ми се јавија одма беше со висок тон не ме ни дослушуваа за што се јавувам одма се викашеама арно се информирав за тоа што се јавив инаку звонев во Скопје
На боледување сум со патолошка бременост . Дали имам право на неколку дена годишен одмор и пак да продолжам со боледување?
На мене да, ти имам пишано и погоре. Не успеа да ги добиеш у фонд,да видиш да не има некој проблем??? На пример касно да е помината платата, па ќе ти касни и боледувањето.
И кај мене нема пуштено пари зе јануари...не се секирај, не си единствена...ама почнаа многу да ми ја каснат
И кај мене нема.....Некни мм на сајтот на фзом најде мобиљка број и се јави,и му рекоа дека ќе префрлат до крај на месецов.Поздравче
Ми стаса решение со колку треба да ми исплатат од час. Ме интересира сумава на документот од час е нето или бруто?
Ваљда е нето,не знам што да ти кажам. Јас по рачуниците што ги правев согласно решението, требаше да земам далеку поголем износ, и кога ми ги префрлија парите да не речам дамла ме мавна. Како и да е,да е да знаеш дека се зима просек од 12 претходно исплатени нето плати,за износот на боледувањето. Поздрав
Никако не минсе согласува со пресметките. Ако е нето сумата ја множам со 40часа, а потоа со 4недели и излегува голема сума, а знам дека треба 70%, вака скоро 90%излегува што не ми е верно. Да не треба па 70%од таа сума што ми испаѓа да пресметувам. Стварно е конфузно ич не објасниле во известувањето само (таа и таа сума) од час да се исплати на трансакциска. По ова е јасно што треба ама знам дека нема шанси чудно е ...
Иститр рачуници и јас ги правев, и си израчунав поголем износ,и ти викам кога ми легнаа парите- добив благ шок,жими се. Па и се јавив на сметководителката, и кажав кој износ ми префрлија,ми вика толку ти е,и си се помирив, со износот.
Здраво девојки, ми треба мала помош. На Извештајот од Букурешт потпишани се две докторки но не е потпишан претседателот на комисијата. Дури сега го забелажав а од 5 февруари ми е боледувањето комисиско. Може да е проблем?
Немам пуштено душичка.Ќе чекаме,нели гоооолеми примањааааа за да префрлат ехеее...ќе се обогатиме,а за одбивање први се.Катастрофа
Ми се јавија од работа да им однесам боловање за Февруари ќе пуштаат плата а ја уште пари за Јануари немам