Не мораат да чекаат последниот ден,ама кај нас све во последен момент, и што е можно посложено.Тоа е мила,трпение.
Ми следува ли патолошка ако имам 42 год,втора бременост.Работам во проблематична средина и одам со 4 автобуси дневно?Дали би било ова доволен мотив?Да ја добијам?
Дали има фајде да се жалам на второстепена? Првиот пат ми дадоа 30, сега само 15 дена. Скоро 8ми месец сум, втор царски пораѓај ќе ми биде со разлика од 11 месецимесеци од еден до друг. Имам и стресна професија. Ве молам доколку некоја имала искуство да сподели
Штом си на патолошка, породилното се отвара 45дена пред термин, така да таман ќе ти дојде имаат пресметано најверојатно.
Овојпат и јас добив само 15 дена, матичната ми спомна наводно скоро на сите крателе, имале допис од фондот да се внимава со боледувањата, као се претерало и кој треба и кој не треба седи на патолошка. Нз колку е вистина
Од фондот редовно си префрлуваат,изгледа од кај фирмата ми е проблемот,сеуште не поднеле.Им велам да ми дадат сама ќе си поднесам,ваљда нема проблем да им направам дека електронско се поднесувало за јавна државна фирма(да не ми дадат отказ),не сакам да им се мешам,ама па и многу каснат со изговор дека фондот не префрлува(ама денес им кажав дека разговарав со претпоставените од фондот и кај нив е ок),цццц,македонска работа,само лага,превара,само да те мота некој,ама ги разоткрив...нека му ја мислат.И ми викаат утре ќе поднеселе.Е ај баш да видиме.Си го барам она што ми следува од фонд,и илјадарче да е,мое си е.Поздравче мила и фала ти на поддршката.
Кој смее отказ да ти даде? Несмеат да ти дадат отказ пошто ќе ги тужиш и тоа одмааа.А на работа твоите земале плата? Ако земале онда сметководителите се должни да ти ги однесат документите во фонд а не ти да акаш пошто си и самата на патолошко.Сржи им тамо .
Јас од 01.01.2019 сум под ФЗОМ, до сега немам ни денар земено. Кај мене од фирмата се си е уредно доставено и за јануари и за февруари. Пратив 10 меила до сега немам одговор на ни еден од нив, на тел.неможам да ги добијам, се мислам следна недела да одам лично.
Да земале на 15 февруари,благајничката ги носи,ама многу го чека,не знам зошто.Се знае со плата и боледувањата.Јас не мрдам никаде сопругот тоа,јас на контрола и толку.Ми препорачаа мирување.Сржав денес ќе сржам и утре.Нема лабаво.Закон си е закон.Мое си е мое.Те