А јас дека кажав сакам, пази да не ми дојде нит се јави некој. Ако беше ко таа за првата ќерка што дојде, поарно да не ми иде.
Сигурно те прашеле. Собираа податоци за маж, кога си мажена, адреса на живеење. Мене во сала пред царски тоа ме прашуваа. Им реков кај најдовте сега баш кога сум фокусирана на сите инструменти околу мене хАха
Дааа, чевли не соблака,и муабет за се прави освен во врска со бебето ништо мене ми рече се сум си знаела јас и без нејзе.
Тоталка бескорисна! Ми иде у сред декември дома и ми вика чевли не соблака. Пази па да не. Се соблече. Ми го раскрвави пупето, а таман средено и беше на бепка.
Јас се јавив, и за двете деца почекав некој ден - гледам не доаѓа и кога се јавив одма дојде, се извини зошто сум почекала (бебе 2 недели) но немале пријава. Од приватните кажа или покасно добивале пријави или ич не добиваат. Јас сум од Карпош, породена општ. Ѓорче, и од таму ми дојдоа паронажна и сега и пред 5 год. Со тефтер јас, 300 прашања, се убаво ми објаснија. Моиве се погодија педантни, кеси за на нозе ми бараше сега едната, раце 3 пати изми, дали може да седне на кревет праша - ептен стерилна беше! Со ковидов одат ми рекоа, така да јавете се ако некоја сака, ќе дојде сестра - мене од корист ми беа. Јас со папчето имав и со двете проблем и тие да не беа, тешко мене. Дури и на таа од пред 5 год и пишав нешто мислење на Вибер - одма ми врати
На тој реон околу Козле е таа. Во другиов стан, комшиките ми велат дека ептен фина била жената. Дури и доаѓала уште по еднаш да ги провери.
За првото дете кога ми беа најпотребни никој не дојде. Имав милион прашања кои подоцна ги решавав со педијатарот, за второто по две дена се јавија ама јас не сакав да дојдат, веќе имав едно искуство зад себе. За општина Кисела Вода ова.
Vidov ne idat prvata nedela, i na net broj najdov od maticnata podracna ambulanta. Sledniot den odma mi dojde, duri i se izvini-ziveam vo opstina Karpos. I za dvete deca isto postapiv. Navodno od privatnite bolnici kasno im stigale informacii
imate li inf na koj broj treba da se javime da proverime koga planira da doaga patronazna sestra.Se raboti za ostina centar