Јас се породи породив Ремедика,, патронажна сестра ми дојде четвртиот ден кога не пуштија дома, дури се извини што дошла касно пошто каснеле се информациите од приватните болници. Искрено мене ми се допадна, ја соблече, ја гледаше ја масираше, вежбички ми покажа и ме охрабри да ја дојам само да не и давам адаптирано и како што ни препорачаа во Ремедика. Потоа следната недела ми се јави да ме праша како сме поминале на контрола и дали сакам да дојде уште еднаш.
Сега да веќе нема потреба фативме редот, ама тогаш на почетокот може добро ќе ми дојдеше некој совет. Ајде јас имав кого да прашам, имав и помош, ама има мајки сами и што немаат кого да прашаат верувам дека добро би им дошла.
Ви доаѓаат дома патронажни сестри? Бебево мое има пет и пол месеци и само два пати на моб ми се имаат јавено ...првата ќерка во почетокот на коронарна ја родив и ај тогаш не идеа и беше исто на мобилен само ама сега и со второто ми нема дојдено воопшто.
Значи мојава патронажна ме лажи....демек не смееле уште заради короната..од леле..не дека нешто битно ќе ми кажи ама сепак
Јас уште во 4 месец од бременоста добив повик од патронажна дека доколку сакам од сега ќе доаѓа за разговор и припреми кога имам потреба. А после пораѓај дека ќе доаѓа често. Имаме време до пораѓај, па ќе видиме, а искрено и сега за во бременост ја немам викнато.
Кај мене дојде вториот ден откако си дојдовме од болница. После наредната недела се јави дали сакам да дојде, дојде за доењето ми покажа. После 2 недели пак ми се јави дали имам некаква потреба да дојде, ама немав па не ја викнав. Исто ми рече за било какви прашања дека може да и се јавам да прашам. Се на се, задоволна сум од патронажната многу. Во март месец се породив.
Девојки пред 2 недели се породив во Чаир, многу ми е потребна патронажна сестра, сакам некој да ми каже дали правилно ми цица бебето. Ве молам контакт ако имате од некоја патронажна сестра или било каде да се јавам информирам.
Веќе неколку дена ми ѕвони некој со непознат број, а јас ги имам блокирано непознатите и само гледам во листата на повици. Можно е да е патронажната сестра?
Kaj mene doe eden zabegitis sto nemozese imeto da mi go pogodi. Vo edna recenica me vikase sofija duso aleksandra mila ivana . Nikakva korist od nea osvem sto morav tepihot na perenje da go nosam zaso gospogata si vleze so konduri vo spalna