Често одиме фамилијарно на еднодневни излети низ Македонија. Сите места кои се во близина сме ги посетиле. Ве молам предлози за локации и места кои ве воодушевиле и мислите дека се идеални за еднодневни шетки.
Има многу. Зависи кој дел сте го шетале. Можете да одите до Лешок во манастирот, до Смоларски водопади, манастирот во село Скачковце кумановско е преубав на патот кон Свети Николе. Можете да отидете на Велешко езеро, Мавровско езеро, село Слепче исто кај што има манастир и ресторан. Гиновци, Куклици, Лесново и други места.
Манастирот Св. Богодорица Пречиста во Кичево е прекрасно место , исто и опсерваторијата Кокино. Вреди да се посетат, Вевчанските водопади.
Imam slusnato deka nekade vo Tetovo, vo blizina na Vrutok imalo fini restorani i prijatno bilo za sedenje, se prasuvav dali ima mesto za setanje okolu naokolu ili restoranite se najgolemata atrakcija ? Nekoe iskustvo? Dali vredi da se pojde?
@Haley Вруток е во Гостивар. Има два рибни ресторана ( во кои јас сум била, може има и други) се викаат Бурими и Панорама и имаат одлична храна. За ова време би ти го препорачала Панорама, а кога е потопло повеќе ми се допаѓа во Бурими. Нема нешто посебно во околината за да се посети.
Vi blagodaram na predlozite. Se ova mi e malky podaleky ama ne e strasno Mora da pocnime I poveke kilometraza da pravime
Okoлината на Македонски Брод е совршена за излет, мирни местенца, зеленило, по некој рибник и етно ресторан. Белица селото, местото околу Пешна пештерата се совршени за излет. Koњско кај Гевгелија Михајлово околината на велешкото езеро
Михајлово не е далеку од градот, така ми кажуваа дека е на 40 км во планина од Кавадарци. Пиши детали ако си била, како е таму, сместувањето скапо ли е, како да се стигне до таму?
Има мапа на сајтот. Сум била, убаво е, мене во зима ми е најубаво. Еден хотел, одмаралиште има и тоа е се. Пределот е убав за пешачење. Сместувањето знам дека беше 1200ден по особа од ден, полн пансион. Можеш и само за спиење да платиш, а да јадиш тоа што ке си порачаш. Ефтина и убава е храната во ресторанот, ефтин е и пијалокот. Турско кафе е 30 ден, синалко соковите се по 40, немам други слики кај што нема луѓе на нив, ама пребарај на google ке најдеш
браната Градче во Кочани, малку погоре од браната има водопад... има ресторан, хотел, значи имате и каде на ручек се на се пролазна оценка
Место кое мора да го посетите е манастирот св.Богородица во охридското село Скребатно. Местото е прекрасно!!!
Девојки последно го посетивме манастирот Трескавец, доста интересно место, специфично за Прилепскиот регион(карпесто) . И како што би рекол отецот Касилиј- за да го доживеете местото би требало и да го искачите пешки. Возете претпазливо и изберете сончев ден(ќе знаете зошто кога ќе стигнете).
Здраво женски. Би сакале на еден ден да одиме на водопадите во Струмица, па би сакала да ми дадете предлози што друго би можеле да посетиме за еден ден (во правец од Скопје). Или пак кога би оделе во Бигорски манастир што др би можеле да видиме? Знам дека е мн малку еден ден, ама би сакале да направиме едно мало истражи ја Македонија Што би ми препорачале?
После Бигорски ,малку подоле од него има село Ростуше. Има нешто ко водопад, ама патеката до таму е специфична. А уште подалеку на пола пат од Дебар, се скршнува за Лазарополе.