Убаво е Лугано ама за МК стандард ужасно скапо.. Сладолед мал 8.5 CHF, голем 15-18, мало магнетче за на фрижидер 8, кафе 4-5+ итн итн итн Инаку може и со евра да се плаќа.. Морам мал едит да направам под кафе, мислев на мало еспресо кое што во рим и милано на пример беше 1-1,5евра
Шо убава тема, ахх ми се патува ама последната година две слабо нешто Белки оваа ќе биде подобра. Инаку имам одено Италија (Милано, Комо, Рим, Фиренца, Венеција, Верона) Франција (Париз, Ница, Кан, Монако, Антиб) Шпанија (Барселона само) Полска (Краков) Романија(Букурешт и Брашов, дракула турата со Синај преефтино) Унгарија(Будимпешта со Сент Андреа) Чешка(Прага) Австрија (Виена) Грција( Крф, Закинтос, Атина, Солун) Турција( Кушадаси, Истамбул) Бугарија (Софија, Банско, Сончев брег, Бургас, Несебар) Србија (Белград) Црна Гора (Будва и Подгорица) Хрватска (Дубровник) Тоа е Сакам Москва и Санкт Петерсбург шо поскоро или Берлин Од местата кај што сум била сегде ми било убаво и сакам пак, Милано што поскоро
На список ми е за брзо Уште Лугано, Берн (и Монтре барем уште еднаш) морам.Цени како Цирих значи. Да се спремам
Бил некој од вас до сега сам на патување, да си позбориме малку за храброст? Сакам да си го исполнам сонот и да ја посетам Куба и единствена опција ми е сама со надеж дека таа тура ќе има добра екипа за дружење.
Јас уште сега размислувам каде за нова година, октомвриско патување не можеме да си дозволиме поради работни обврски. Дајте идеја каде би можеле да отидеме Будимпешта, Виена, Прага, Синаја, Венеција, Рим, Барселона, Париз, Ница, Монако, Братислава, Амстердам, Истанбул сме биле веќе...
Израел Не можам да одам (сега за сега) зошто никој од блиските не сака да оди. Сама не сакам, но верувам дека ќе дојде ден кога ќе одам.
Многу сакам да отидам на одмор на Малдиви и Флорида. Имам желба да ја посетам Австралија, ама некако многу далеку ми е, долг лет.
Би сакала што поскоро да ги посетам Русија, Германија а од подалечните Куба и Дубаи Најубав впечаток ми има оставено Виена
Имаш директен со Виз од Скопје. Имај предвид дека потоа имаш 1h30min. до Осло со автобус. Ако те интересира нешто прашај, тука сум.
Сакам да ги посетам: Токио и Хирошима и општо Јапонија Германија Русија особено Москва и Санкт.П Кина во Пекинг САД Њу Јорк, Калифорнија, Тексас Турција Истанбул И пошто го сакам дождот: Холандија и Англија
Дали некој скоро патувал во Атина, да ми предложи сместување со сопствен паркинг, да не е многу далеку од центарот? На букинг има доста што велат free parking on premises, ама тоа не ми е баш безбедна опција.
Бидејќи летонскиот национален авиопревозник „Ер Балтик“ од 2 мај наредната година ќе започне да ја одржува авионската линија Рига-Скопје-Рига, мислам дека треба да размислите за Рига за вашето следно патување...Рига изгледа навистина добра опција за weekend getaway. https://mrm-style.com/sr/pisma-iz-letonije-riga-lepota-je-u-oku-posmatraca/