Можеш да ги шетнеш и Виена, Будимпешта.. или пак Базел, Стразбург, Колмар околу тој период сите се преубаво украсени
Некој предлог за кратко патување со деца по Европа со помал буџет? Да не е Италија или балканска земја.
Здраво на сите сакав да прашам , тие што неодамна беа во Русија , дали се бара виза за влез ? Затоа што негде пиши дека може да се влези во државата на 30 дена , а негде исто така пишува дека треба да се прави виза во меѓувреме со тековната ситуција има онлајн начин .Затоа сакав да прашам за сигурно , дали треба или не ?
Резервирајте лет од Скопје до Рига во периодот 31.10.2023 – 10.11.2023 Повратни авио билети со цени од 78 евра Летајте во периодот од 3 мај – 30 септември 2024 Истражете го Балтикот и Скандинавија! https://www.airbaltic.com
Здраво женски. Јас и дечко ми сакаме да одиме на одмор но веќе немаме идеја каде. Ве молам за помош, дадете некој предлог, некое убаво место, било Грција, Албанија или Црна Гора. Немаме веќе идеја.
Dajte mi predlozi kaj da se ide za 11.10 Nesto blisku so avion i ubavo. A moze i niz Mkd, da ne e Ohris, Berovo i Krusevo. Moze neso od Istocna Makedonija
KLM има промотивни понуди за Северна Америка од Белград.. https://serbia.klm.com/?_gl=1*9d3xm...2*MTcyNjg0MzcxOC4xLjAuMTcyNjg0MzcyNy41MS4wLjA.
Низ МК, Пониква можеш од истокот. Со авион... малку сме утепани од Скопје али има по нешто. Нз каде си шетала од Италија, можеш за Милано да идеш и да искомбинираш со Комо, или пак Венеција да леташ и да идеш и до Верона со воз. Можеш во Рим три дена.. зависи што сакаш и како се движат картите. Ја исто би ти препорачала и Копенхаген, до крај на октомври ќе ги има летовите со Виз. Е сега за таму да знаеш, скапичко е се али вреди
Би сакала Рим. Ама у ноември карта е 900 натака 3000 навака. Еден ден сум била само и сакам да го орам. Венеција пр ми е преку глава, Милано беше убаво ама е малце overrated. Комо ми е вау.. ама како до Комо? И Фиренца и Cinque Terre* Ова све сум идела преку Нехар со автобус ама не можам више стварно. глеам за 11ти нешо овде ќе е или макс Белград. Не можам цела прва плата за еден празник да ја фрлам… Фала на сите срцки сте Ќе си планирам со време и ќе иам у предвид за следно патување
Последно што бев во Белград лани во ноември, соленки цени да знаеш, општо и кафињата и јадењето и пијачка се скапички и не е евтино. Ако сакаш да се одмориш некаде препорачувам Берово, или можеш и во Маврово Радика со спа. Зависи колку ти дозволува буџетот ама за малтретирањето до Белград ќе отидеш тука кај нас некаде и ќе одмориш глава.
@bellak Да, за Копенхаген ќе ги укинат од ноември.... нема ни опција да се бираат... а дали ќе ги вратат пак, тоа не знам искрено... @Feminka22 oд Милано до Комо имаш возови цело време, трениталиа имаат на 30-40 минути. Исто и за Верона можеш со воз, ако ти е многу само Милано да го шеташ. Убав помин каде и да одлучиш, искрено за три дена и во Мк можеш, па понатаму направи си тура и убаво прошетај, на време купи поевтини карти и мирна глава. Btw, јас бев во Белград последно во мај, стварно е скапичко .... а кога си отишол да шеташ ќе искачаш, ке отидеш во кафани, кафичи...али ако сакаш за тоа, има стварно многу места, вреди. За одмор, идете си негде блиску