Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Патување во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 28 октомври 2010.

1. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Фала ви, значи подобро ни е септември, да како што викаш тогас веќе ке бидам влезена во второ тромесечие.
    Бидејки ова ми е прва бременост и си велам подобро да прашам и да слушнам искуство и мислење од некој што поминал низ тоа.

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.357
    Мамички да прашам јас Ваши искуства за патување до Грција. Планирам да одам на одмор и ќе бидам 7ми месец.

3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.203
    Допаѓања:
    4.887
    Јас бев во 10 недела во Лептокарија,требаше да одиме на Лефкада сменив за Лептокарија бидејки е поблиску ама таму не ми се допадна ич.Иначе прокрварив и таму ми дадоа утрогестан и го истуркав одморот без некои оптеретувања. Одев на плажа, не се бањав многу, одмарав, навечер шетавме, нормален одмор.Во Септември здравје ке одам 1 недела во Паралија.Само мисли позитивно и се ке биде добро.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас пред 2 недели се враѕив од Грција-Полихроно и супер поминав без проблем. Околу 4-5 часа патувавме и се беше ОК. 22-23 недела бев

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.357
    Фала мешиња :*

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.567
    Допаѓања:
    106.301
    @fana ако се е во ред со бременоста , нема зашто да се мислиш , слободно можеш да патуваш. Јас исто крај на 7ми месец патував со автобус сама околу 500 км :)

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.357
    Да да досега е се нормално јас ако одам ќе одам со кола и блиску некаде до лептокарија максимум. Јас сепак и докторот ќе го прашам ама да слушнам и од вас совети. :*

На stevemila и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас кога го прашав, ми кажа да внимавам на вибрации по пат и да не скокам во вода :)

На Melinda85, karibian, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.357
    :lol: уште за скокање сме. Неее тоа јас и онака не го правам. Фала ви мешки :hug:

На Melinda85 и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.662
    Јас сакав да одам до мк со кола, ама ми рече да правиш пауза на секој два саати од пола саат (заради ризик од тромбоза), а со авион не е проблем.
    Здравје септември со кола ке одиме до Хрватска околу 12 саати пат е ако се биде ок со кола тогаш 5ти или 6 ти ќе сум, па ќе имаме и повеќе време за паузи. Ако ми дозволи планирам пак на крајот на септември до мк со авион и после тоа не би се малтретирала мислам трето тромесечие да не претерувам.

На Melinda85, iki26 и mariz им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    И јас ке одам во 7ми месец во Грција, денес ке бараме понуди... прв или втор крак, подалеку не планираме, макс 5ч да има за патување :) Повеќе за синко ми е, јас би издржала и поголем пат, него лудило ке го фати :D

На stevemila, Melinda85, fana и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    И ние се мислиме што да правиме дали да одиме или да одмараме оваа година од одмор? :^) Би оделе за недела-две, а ќе бидам крај на 7ми почеток на 8ми ќе ме фати веќе таму. :wasntme: Не знам колку е паметно, или барем до Охрид, или на море ама само на некој ден. Уште не сум се консултирала со д-р, прво сама со себе да се договорам :$
    Што мислите вие?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Ако е во ред се, зашто да не... :) Од Скопје ли си? А Охрид, а Грција.. за саат пат + на море боље :)
    Тетка беше две недели пред да се породи на море :D

На stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    Од Скопје да. Епа и ние тоа си мислиме, а и кога би оделе Грција ќе биде некаде најблиску. И дали 3 дена или 10 исто е. Веќе си се возел, ако зборуваме за патот, е за друго дека не си во своја држава и слични глупости.. Ќе видам што ќе каже д-р па ќе падне одлука. А ми се оди, многу. :x :D

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.357
    Јас сум си од Битола :P блиску ми е. Ако сака мм да извади зелен картон би одела со кола, а автобус не ми паѓа на крај памет, а си сакам Грција ептен ми се пливка и мешето да го изладам :lol:

На stevemila, iki26, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Уплативме одмор.. во Пефкохори :) Патот на google maps вика 4ч и 10тина минути, но сепак со се застанување би дошле 5ч. Само проблемот тргаме на 2ри, Илинден... се надевам нема да има многу гужви на граница... ке тргаме ноќе па да се надеваме на помалку гужви :D Инаку почеток на 7ми месец ке бидам... :)

На stevemila, Lolipop23, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А стоење на граница? :)

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Па тоа се надевам побрзо да помине :D дека ептен ноќе ке патуваме поради друштвото (немаат клима во колата) :) ама дека 2ри... па среќа среда се паѓа, нема да им спојат ваљда :D 4 и 10 мин според Гугл, според мене ваљда за 5ч ке стигнеме :D

На Chantal и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Немојте многу рано да тргнувате, бидејки и да стигнете порано во Пефкохори, може собата нема да биде спремна, додека си заминат старите туристи 9-9:30, додека ја исчистат собата ќе фати 11 часот сигурно. Ние така годинава порано тргнавме, на граница брзо завршиве по 10 мин. на двете граници и кога стигнавме таму уште ја немаа напуштено собата. Се изначекавме 2-3 часа на топлото.

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Знам јасно ни е тоа... но проблемот е парот што оди со нас нема клима во колата, а и они се со 2год девојченце... За таму после ке се возиме само со нашата кола навака натака... но до таму мора во седиште...