Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Патување во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 28 октомври 2010.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Истото и мене ми се случува редовно од Охридско езеро! Секое одење во Охрид бутам вагиналети :envy:

Можно е @kukla21 и мене само после два дена ми се активира со чешање, но веројатно бидејќи сите ја имаме во мали количини, условиве за размножување се идеални.

На hanny и orhideea им се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.610
    Еве и јас ќе го кажам моето искуство околу патувањата пред три години кога бев бремена.
    Имавме уплатено за Велигден да одиме на прошетка во Виена,неколку дена претходно тестот за бременост ми покажа бременост,па со оглед дека претходно имав две неуспешни бремености кои завршија рано бев во недоумица дали да тргнеме или не со оглед дека требаше со автобус да се патува,но на крај решивме дека ќе одиме,само др ми рече да земам утрогестан.Многу бев исплашена но бев со позитивна мисла и едноставно уживав во престојот таму,шетавме многу ,а кога се вративме правец на лекар и тогаш прв пат го слушнавме срценцето.
    После тоа во 5 ти месец некаде бевме на одмор една недела во Грција на втор крак,си седев под сенка,си читав книга,се бањав ама не премногу ,патот супер го поднесов,исто и во 6-ти месец бевме во Банско,мм се бањаше во базен,јас не влегував со оглед дека не се препорачливи за трудници ради инфекции.
    Се на се имавме и кратки и чести патувања низ МК па немав некој проблем во бременоста.

На Lolipop23, snegulkata, iki26 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кажаа дека нема проблем да е и езеро. Да се внимава да не се скока во вода и да се внимава по патот, да се избегнуваат дупки. Се друго нормално.

На duffi, azelea и Вереничка им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.017
    Допаѓања:
    40.348
    Езеро како езеро може не е проблем, ама Охрид генерално мене не ми прија, Самата ладна вода знае да направи проблем. Јас и не поминувам толку страшно, ама братучетка ми на пр. обавезно цистит и кандида после бањање во охридсто езеро е.
    Инаку јас кога ја прашував мојата матична исто ми рече дека може да патувам со кола. Со паузи на два часа и не предолг пат.

За жал ние од други причини го откажавме оваа година одморот. ама догодина има да надокнадам. Цел месец ќе седам ако треба :lol:

На Leo_29, eli25, Melinda85 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Здраво дечки, јас сум нова на форумов инаку бремена сум втор пат. Имам здрав машко дете 16 месеци и сум бремена 8 недели. Не сум била бремена кога сум идела на одмор, па ме интересира далу смеам да се бањам во море првиот трисеместат, некои други совети?

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Смееш, со внимавање се разбира.
    Да не скокаш на бранови и слично. :D
    Не седи со мокри купачи и не на најјакото сонце.

Се тоа и докторот ќе те советува.:)

На hanny, Lonely1604 и Momichka им се допаѓа ова.
  7. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Сакаме да одиме на одмор Ох пошто за црнагора ни е далеку ни е страв дека бремена јас сега сум 14 1+ а тогаш ќе бидам 15та и некој ден шо да спакувам шо и е потребно од страна на апчиња совети некои ???

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Од апчиња стандард тие што ги пиеш, можеш некоја Прогестеронска поддржка да си имаш за секој случај (ако не пиеш/ставаш ништо)

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Се што земаш сега + парацетамол, Б6, нешто против убоди од коморци како Аутан. И нешто после тоа како Јекодерм кој се користи и за изгореници од сонце.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    koristam utrogestan uste

11. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Сакам да појдам кај мојте во охрид барем уште еднаш здравје наредниот викенд а заборавив да го прашам матичниот незнам што да правам сега сме 36+4

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Уф ептен на крајот си... :) После 36та на бебето може да му текне во секој момент да искача... да не родиш во Охрид :D од Ск до Охрид ли?

13. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Не срцка од прилеп епа и мене ми е тоа дан му текне да излези хахха мене ме фајќа повеќе страв што докторот ми замина на одмор тој рече до крај ќе тераме ама кој може да ти каже сигурно

14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас во 38 недела патував 500 км за еден ден, појдов до еден град и се вратив.
    Немав проблем плус убаво ми дојде.
    Е сега ако одиш за еден ден, не верувам да е проблем, ама ако останеш на поседок не се знае може охриѓанче да биди :lol:

На Mari*, karibian, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.355
    Дa си oдиш ич дa не бериш гaјле, oд пп дo oх имa 2 чaсa сo кoлa пa и aкo му се излегувa нa бебе зa жaл ниеднo пoрoдувaње (дури ни 5тo дете дa ти е) не трaе тoлку крaткo. И не НЕМА дa се пoрoдиш вo кoлa. Уживaј.

На karibian, kukla21 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  16. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    На еден ден само да има саглам доктори не е проблем има болница по европски стандарди направена ама нема доктори

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Немај гајле оди. За еден ден нема ништо да биде. Само повнимателно возење на дупки, и клима во кола.

На iki26 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Не викај два пати хахаха :D една пред некоја година се породи во такси во двор во болница Чаир :D

На Chantal, iki26, Belabelinakinder и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    4.887
    Јас имам резервирано од 02.09 во Паралија во вила на 30м до плажа.Моментално сум на боледување а сум 21 недела,тогаш ке бидам 23 недела.Имав крварење во 10 недела , па после уште 4 пати,во 14 недела,во 17 и во 18 недела.Примам утрогестан и сега е се во ред,бебето е супер,крварење нема.На последната контрола ми рекоа дека се е во ред и дека може да одам на одмор. Сега се мислам дали да одам или не.Ми се оди ептен ама страв ми е некако. Моите сите се против и незнам што да правам.

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.355
    Абе сo убaвa мислa ќе oдиш ништo немa дa случи ќе внимaвaш кoлку мoжеш пoвеќе и дедo Бoже гo чувa бебo. Убaвo дa си пoминиш:hug: и не мисли нa ништo лoшo.