Патување во бременост

Discussion in 'Бременост' started by Plavuska.inaci, Oct 28, 2010.

1. dunika

dunika Форумски идол

Снаа ми лани имаше 3 патувања со авион во 1во тромесечие,едното беше шетање,другите две службени.Низ Европа беа,по два часа плус минус.Не е штетно за плодот,само не е препорачливо поради можните лошења и промените на клима,на организмот кој и така се адаптира на нова состојба.

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Сакаме со сопругот да одиме Сараево за нова година тогаш ќе бидам веќе 5 месец здравје Боже. дали е добро да се патува со кола 7-8 саати? искуства?

3. elimkd

elimkd Форумски идол

Консултирај се со гинеколог, ако имаш уредна бременост, ќе си правите чести паузи по пат, не би требало да биде проблем, јас лично не би одела никаде на тој студ

Martka likes this.
  4. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Jas vo 4ta nedela od bremenosta patuvav za santorini so brod,bidejki so avion ne mi dozvoli genekologot iako tie 8 saati mi se vidoa pekol na brodot :envy::envy:

5. dunika

dunika Форумски идол

Имам назад пишано Векичка.Јас патував на одмор толку.Нема проблем при уредна бременост,само на секои 2 часа возење од прилика,за застанете да истегнеш нозе.Ако сте сами во кола лесно е,ке вратиш седиште и нема да ти се свиткани.На бебето не му пречи патувањето,само за тебе за циркулација е битно да се исправиш и разодиш малку.Иначе 2 триместар важи за идеален кога е патување во бременост во прашање,важи за најбезбеден:)

Sexybaby86 and Veki4kaa like this.
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Можеш доколку се си е во ред.. јас заминав на одмор со авион во 7ма или 8ма недела.. :) ако си трудна не си болна ми велеше докторот и вистина :) има трудници што и во поголеми месеци патуваат со авион..

7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Да одиш штом доктор ке ти даде зелено светло. Со бебе потешко е патувањето :D

Veki4kaa likes this.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Јас патував 4 месец од германија за црна гора ( 20 часа пат ) таму една недела одмор и после од црна гора до мк 9 часа пат. Назад многу побрзо се вративме дури и јас возев по пат за околу 20 часа. Јас имам уредна бременост фала богу, но мојот гиннеколог тука е многу конзервативен и не ми даде дозвола да патувам туку ми рече сама да си одлучам. И си одев за мк. Сега пак бевме на одмор една недела скоро 5 часа пат. А заборавив да пишам кога дознав дека сум бремена имавме карти резервирани да летаме за македонија тогаш бев 5-6 недела, и докторот ми кажа дека не е добро да патувам толку рано со авион дека има зрачење и од вибрации во авион па да не се случи нешто. Не мора да значи дека ќе биде така ама јас да сум мирна дека за втората бременост две години се обидувавме, откажавме и карти и де. Ама зимно време јас баш не би се осмелила да патувам посебно ако има снег и сл. Не ги чистат патиштата како треба. Разѓисли и одлучи си.

Veki4kaa likes this.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Цела бременост во кола и во авион. Последно летање ми беше во 34 недела. Ако имаш уредна бременост нема да е никаков проблем. Прави чести паузи ако имаш проблем со натекнување.

Anomis11 likes this.
  10. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Може ли некој да сподели совет за летање со авион во трето тромесечие... Се работи за лет од 2 часа.

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Јас летав од почеток до крај секој месец по 2 пати. Од 36недела некој авионски компании забрануваат летање. Некој бараат потврда од доктор дека имаш уредна бременост. Конкретно Виз не бараат ништо, бар мене не.

Broken♡ likes this.
  12. cimparka

cimparka Истакнат член

Јас летав во 7 ми месец, се беше во ред, ништо не ми бараа , само стјуардесата ме праша која недела сум. Со wizzair.

Mandarinna88 likes this.
  13. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Џабе сега и никакви проблеми да немаме, со коронава најдобро да летуваме дома на тераса

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Здраво, сакаме да патуваме т.е. летаме
    До кој месец смее да се лета?

15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Zavisi od bremenosta,doktorot treba da ti kaze

SunnyGirl2 likes this.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ако е уредна временост до 36та недела

SunnyGirl2 likes this.
  17. NewMaMa26

NewMaMa26 Нов член

Здраво девојки, сакам да одам на одмор а патот е долг 6 до 7 часа, а јас ќе бидам во 28 недела, па ме интересира ваше мислење

18. Saba08

Saba08 Популарен член

Ако немаш проблематична бременост, зошто да не. Јас бев во 30-та недела, близначка бременост, немав проблеми, се осеќав здраво и силно и тргнав:). Сепак, секој си знае за себе.

dromka and NewMaMa26 like this.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ако е уредна бременост да, јас 27 недела бев патовав, а и често летав во бременост. Сепак ќе си направите пауза малце да оптегнеш нозе, освежиш и терајте.

NewMaMa26 likes this.
  20. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Здраво девојки, влегувам во 8ми месец но сакам да одам на одмор, малку подалеку. 10 часа патување имало до Ксамил,сега дека преку Албанија Дали некоја од вас имала искуство?..Досега имам уредна бременост