Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Патување во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 28 октомври 2010.

1. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.520

Минатата година бевме Саранда со автобус, искрено поминувавме лошо по пат. Премногу долг пат, премногу кривини. Имаше и бремени жени во автобусот е сега дали и колку имаа мака, не знам.

За таму јас лично не би тргнала.

За другата страна на кај Црна Гора мислам дека е многу подобар патот.

2. ivon.93

ivon.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    69
    Zdravo devojki, dali nekoja patuvala so traekt vo tekot na bremenosta ? Genikologot preporacuva samo patuvanje so avion

3. Kasofi 033

Kasofi 033 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Zdravo devojki dali nekoja patuvala so avion vo 26 nedela i kako pominavte? Mi dozvoli ginikologot mi dade potvrda inace letot e 2 i pol casa ke odime do svedska iskustva ve molam

4. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    Здраво девојки, во многу голема дилема сум. На 25ти треба да патувам со авион на подолга релација, околу 7 часа лет до Македонија бидејќи брат ми прави свадба. Но тогаш би била 6та недела и неколку дена, само што дознав дека сум бремена, во Ноември имав спонтан во 7ма Недела, а претходно родено бебе со срцева маана кое за жал после неколку дена почина. Навистина сум ставена во дилемаа, гинекологот ми вели нема проблем, покриена сум со терапија прогестерон, но ете поради мојата историја мислам дека свесно би се изложила на ризик. Што би правеле вие во таква ситуација навистина ми е многу мака што од една страна ќе ја испуштам свадбата на брат ми, но од друга страна се би направила за здраво и живо бебенце.

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    5.887
    7 месец бременост, правец море :)
    Што треба да понесам со мене,за секој случај?
    1недела ќе сме.
    Се бањавте в море/базен?

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.017
    Допаѓања:
    40.348
    Во море да. Во базен никако, извор на бактерии се.
    За тебе тоа редовно што си користиш од терапија и добра заштита за сонце.

На MilaSs12 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  7. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    672
    Ме интересира колку пати може да се плива на море?

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Неограничено... Само купачите барем да се менуваат после излагање од вода да бидат суви.

9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Јас би те советувала да одиш. Ако плодот не е добар ( со аномалии ) што и да правиш ќе го изгубиш... Вака мене ми беше објаснето. А ако е се во ред патот не штети плус примаш терапија. Мисли позитивно. Спонтаните толку рано како во 7ма недела се од хромозомски причини како природна селекција... Се надевам дека ова е твојата трета среќичка. Додека си во мк можеш да примиш и инекција прогестерон.

На kozuf и BoNaNa123 им се допаѓа ова.
  10. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295

Ти благодарам. Бев на неколку мислења и овде кај многу стручни доктори и истото ми беше објаснето. Секако сум веќе покриена со терапија, али ете психата си го прави своето. Се надевам и јас на здраво и живо бебенце овој пат.

На 1209, kozuf, AlchinovaR1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Женски во авион како ги носите апчињата? Се мислам да не носам 7 кутии туку да префрлам апчиња во кутивчињата за таблетки, ама страв ми е да не ми направат проблем без оригиналната кутија и упатство ако се. Инаку во куфер мислам да ги ставам,не во рачен багаж. Имате инфо дали би правеле проблем?

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.586
    Допаѓања:
    24.025
    За лекарства не прават проблем посебно ако се во куфер ич немај гајле

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    453
    Uplativ za na more..26 ta nedela ke dum...ima nekoj iskutvo so patuvanje hogas?? Patot do kola okolu 5+6 sati...smesteni vo hotel? Ginekolohov vika vo red e ofi jas so mn stravovi

14. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Штом докторот ти вели дека е се во ред и доколку до сега имаш нормална бременост нема потреба да се плашиш . Опушти си ја душата и изнауживај се на море . :sun:Мене матичниот ми дозволи одмор иако во почетокот на бременоста имав секакви проблеми . Само внимавај да не си многу изложена на сонце и не се бањај во базен. Во море можеш слободно . Убаво да си поминете (fingers).

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    453
    Fala ti..i jas pocnav so problemi ama se sredi. Se nadevam deka ubo ke e na odmor, makar so prvo koga ke stignam vo hotelot ke prasam za najbliska bolnica da si znajme za sekoj slucaj

На *Milicka* и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  16. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248

Јас сум на одмор,12та недела. 12часа скоро ни требаа да стигнеме бидејќи авионот каснеше,па трансфер до хотел и глупости, ама фала богу си издржав. Ниту лошење, ниту сила снемав, се помина супер а исто ми беше страв мн од патот. Во базен не се бањам, во море само ама после одам под туш на плажа за да сум пораат и да не ми доаѓаат секакви мисли. Со пливање не се форсирам, осеќам дека стомакот го стегам многу.
    Се надевам се ќе биде во ред.:?:

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    453
    Ubo da si pominis. Uzivaj vo odmorot. Jas na 17 trgnuvam...uplasena ko na kazna da odam :)

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Фала ти. Убаво да си поминеш и ти и без страв. Патот издржи го само, не знам како поднесуваш топло, како си со мачнини и такви работи иначе за другото ќе си видиш како се осеќаш така прави. Можеш да се сунчаш -сунчај се, можеш да пливаш-пливкај си и така ќе си истераш супер до крај, без гајле

На *Milicka*, AlchinovaR1979 и mcokolada им се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.455
    Допаѓања:
    42.457
    Не се плаши, јас летав во 27ма недела и јас имав комплицирана бремност со дури две ризик состојби, па поминав супер, цел ден пат беше. Опушти се и уживај во одморот, ништо нема да се случи.

На buba4e89, *Milicka* и mcokolada им се допаѓа ова.
  20. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    453
    Ti blagodaram na sovetot