Здраво девојки се припремам за одмор , па ме интересира прва бременост ми . Знам во базен не е дозволено , море само . Е сега што користите за заштита од сонце кој фактор , како функционирате пливање , после излагање од море би сакал ваши совети .
Јас бев на море во 26та недела со кола, на море бев и во 7ма недела, супер поминав. А за летови.. во двете бремености бев со по 7-8 лета. @Maja1986. Се мачкав со ла роше 50ка фактор, се бањав во море, уствари најнормално функционирав како и секогаш.
Немам искуство но ми спомнаа да се менуваат купачите по излегување од водата за да не бидат на нас мокри. Тоа планирам да го применам обавезно.
Jas sum vo momentov na odmor i kako funkcioniram...barame plazi strogo so prirodni senki, cel den pod senka osobeno mi bese naglaseno da ne stojam na sonce. Se kapam 2-3 pati dnevno 5-10 min i vednas menuvam kupaki. Ubav odmor...ne e taka relaksirano kako da ne si trudna ama to e ke ee turni
После 34та со Визз не те пуштаат во авион, со Аустриан после 36та, за деугите компании не знам. Секако мора да носиш потврда од лекар дека имаш уредна бременост
Знам дека не смеам да пијам апчиња против повраќање, освен ѓумбир што не можам да го поднесам на мирис, дајте од искуство што може да пијам да не ми се лоши по пат?
Здраво девојки Се спремам за на одмор,бремена сум 7-8 недела , од вчера почнав со клексани и скроз заборавив да го прашам трансфузиологот дали е нешто штетно со изложување на сонце или не ? Некоја може знае?
Смееш да се излозуваш само не и клексанот треба да го чуваш до 25 степени гледај да не го изложуваш на топло и примај си ја на време терапијата убаво даси поминете
Здраво прва бременост 14та недела сум во Септ.сакаме на одмор да одиме сакавме Грција ама стариве се против дека бремена промена на клима ти реков ми рече,да ми предложите каде би можела да поминам летово низ Мк на неколку дена... Едит до сега се ми е во ред со бременоста фала богу без проблеми
Јас бев во Грција во 35та недела. Море е најбезбедно за бањање во бременост, ни езера ни базени не се препорачани. Мислам сепак да си останете на желбата за Грција и да не слушате стари
Подобро во море него во езеро да се капаш. Ако ти е уредна бременоста не слушај стари плус септември е баш пријатно време во Грција. Јас во 36 недела патував 12 сатии во Август месец на свадба на брат. 38 се породив. Инаку ако се одлучете за Мк ви го препорачувам Аурора Берово само базент има, а не е препорачено трудници во базент. Евентуално Охрид.
Оди си Грција најубаво. Мене гинекологот ми рече охрид никако лош е патот а и не би да се бањаш во езеро, а грција прав пат плус море. Јас бев 22 недела на море. Таман ќе бидеш.
Езеро ни под разно. Охрид е ладен, а Дојран искрено не би ни не бремена. Оди за Грција доколку тогаш се биде во ред со бременоста и уживај плус докторите не препорачуваат езера и базени за бремени. Јас пред 3 години бев во Август во Охрид си скапав на плажа зошто глуждовите ми смрзнаа не пак да влезам да се бањам.
Zdravo. Iskustvo nekoja so serklaz vo bremenost i patuvanje za ofmor. 10 nedela sum vo 12 da go pominam skriningot i kontrolata za serklazot,i da prasam dr smeam nekolku dena na more ili ne. Iskust6nekoja vo vakva situacija. Mm vika, ke si lezis odmaras so bi mozelo da smeta,morski vozduh... Jas sepak sum na 2.