Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Патување во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 28 октомври 2010.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.759
    Допаѓања:
    23.364
    Не би одела јас дури ни со дозвола од доктор.

На joy1, Maja1986. и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Додека да стигнеш на одмор треба да седиш па макар најмалце 4 саати, а со нашиве граници 6 саати најмалце не ти бегаат. Јас без никакви проблеми па дека работата ми е со возење низ град осеќам болкапосле 1 саат возење не пак толку саати во седечка позиција. Да си на море да живееш во ред ама ти после 7 дена пак треба исто толку саати да седиш и не дај боже ако прокрвариш каде ќе одиш на доктор? Седи раат имате години натака со бебенце да си одите на одмор.

На lackygirl, Fenix05 и Maja1986. им се допаѓа ова.
  3. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    6.304
    Jas bev skoro 8mi mesec letav za Bodrum i najubavo si pominav.Ne slushaj nikoj osobeno ne starite :D se oni znaat.Imav dozvola od ginekolog i ne se mislev dvapati :) Potoa bev i vikend za Grcija :D imav prilika,neplanirano ,izdrzav mashki ,za shetanje :D Ima mnogu trudnici po plazite taka da ne mu ja misli mnogu...Samo pozitivno i se ke bide vo red.

На IRBBB, KikiKviki и Ouravanture им се допаѓа ова.
  4. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    434
    Kaj mene ista dilema,jas sum 50:50 no ke cekam skrining da pominam i kontrolata za abdominalen serklaz. Maz mi saka nekoj vikend do Grcija,no jas se dvoumam i ostavivme doktorot da preseci. So mn kratko grlo sum 11 mm,i pred bremenost abdominalen serklaz. Vo 6 nedela prokrvar6poradi hematom. Sega e vo red no se pazam, izleguvam kratko po potreba. Nz, nekoja so slicna istorija i iskustvo

5. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    8.742
    Доста е рано во бременост плус со кратко грло, не знам дали вреди мисла и стрес за неколку денови на море. Јас бев со хематом и крварење од 7ма недела, потоа се смири, скрининг супер нема хематом, мирна бременост одлучивме со сопругот во 13та недела да појдеме до Охрид имаме стан, јас на мирување секако викам и таму може да одмараме поладничко, втор ден обилно крварење буквално од никаде, без оправдана причина не видоа 3ца доктори причина зошто се случи. Фала богу бебо беше во ред, се смири цела ситуација но јас додека стигнам дома си скратив 5год живот од стрес грижи и обвинување дека за неколку денови лето на плажа дозволив да си го ризикувам бебето. Не сакам да те плашам само моето неубаво искуство го споделувам, дека после тоа реков нема шанси додека не го родам да отидам некаде на пат макар од топло овде побудалела до крај. Еве сопругот предложи во 22ра недела ако е се во ред, дозволи доктор после мерки на грло, проверка на плацента итн да појдеме некаде близу на море реков дека тоа нема да се случи зошто кога и да помислам на чекањето во болница за ехо додека крварев ме фаќа паничен напад од моето на некој начин "детско" однесување во тој момент.
    Сепак докторот ако рече супер е се безбедно оди и одлучите ви посакувам убав и мирен одмор :)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.976
    Огромно НЕ!!
    Ниеден лекар со грло 11 мм нема да ти дозволи да одиш на одмор.Ти во ваква состојба не треба ни низ град да шеташ а камоли за одмор да мислиш.

На Yowannty, H.VAGA, Maja1986. и 3 други им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.759
    Допаѓања:
    23.364
    Седете си дома, не си ризикувајте вие што сте со некаков проблем, има време за се, ако нешто се случи цел живот мака ќе ти е...
    За нормална бременост е друго.

На Carolin., Ouravanture, Maja1986. и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    434
    Sreka imam abdominalen serklaz pred bremenost pa za sega vo prvite meseci kratko dvizenje imam.do bolnica i maticen za kontrola. Sredina na avgust imam 1 skr6i kontrola za serklazot, ama veke vo pogolemite meseci ke bidam samo doma. I sega sum taka po potreba samo, i niz doma jadenje da si zemam i rucek nabrzina da napra6. Generalno lezam. A i jas sum so tvrdenje deka nema odmor i vikend.

9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    17.786

И јас би ти рекла да си седиш дома, мирно на газ. Јас од еден напад на бубрег и од одмор се одкажав и од шетање од се. Бременоста релативно лесно ја поминав. Ама тие болки да ги имав надвор од државава некаде не знам како ке стигнев дома ни па ти што ке правам со себе си, сто пати имам реченп фала богу дома што бев и блиску до болница. После тоа на 100км ми беше страв подалеку да отидам.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    1.189
    Pamtis koja nedela bese vo Grcija? Nie bevme na 5 dena vo pocetok na 8mi mesec i sega sum 35ta i imam sansi da odam na eden den… Blisku sum do granica plus cesto patuvam Skopje-mojot roden grad… Ama si mislam da ne iskompliciram nesto :(

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    6.304
    32 nedela bev.Mislam deka vekje 36ta ne e preporaclivo za patuvanje,pak konsultiraj se so ginekologot shto ti ja vodi bremenosta.

На JustBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Што козметика користите за сончање, блек ап се прескапи искрено, од ДМ имам земано и за малиот 50ка фактор сензитив само не знам дали е погодно за трудници. Исто и купачи од каде земате дали е подобро целосни или дводелни? :) Сите совети се добредојдени :D:inlove:

13. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    952
    Да се надоврзам. Ќе одиме на одмор,чисто ја прашав докторката за совет нели по пат дрндрн ми рече јас не би препорачала одмор за време на бременост(facepalm) а знае дека цела бременост ми е стабилна и без повраќања и болки и све и сега нз дали да си појдам или? Пс другарка 2недели +од мене 2пати беше вика терај . Да барам второ мислење или?

14. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    672
    И мене ми викаше така мојот матичен, и отидов кај второ и трето мислење,ми рекоа слободно оди,штом се е во ред. И отидов, преубаво си поминав,освен 3 пати ми се слоши дека пекол и гужва беше тогаш бев во јули а и 26/27ма недела бев.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.588
    Можи и вратени сте од одмор дури видов.. (facepalm)
    Ако не сте биле уште, јас користев од кремата за сончање за син ми, уриаж 200мл беше, таман ни стигна за двајцата. Купачи барав во Сара фешн ама не успеав да најдам ништо соодветно, најдов во бонати. Околу 1500-1600 горен и долен дел ме фатија, ова средината на јули, сега можеби и намалени се.
    Убав и спокоен одмор да си имате, изнауживајте се.

Да не има причина штом гинекологот не ти дозволува да одиш на одмор?
    Јас со тројца се консултирав, од сите добив зелено светло. Со тоа што ми рекоа на плажа и воопшто на отворено да не сум од 10-18ч, нели без директно изложување на сонце, без капење во базени...

На KikiKviki, Brpbrp и Ouravanture им се допаѓа ова.
  16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    952
    Искрено откако останав трудна немам гадења,повраќање,вртоглавици како некои трудници дури кога ми падна притисокот од топлото бев кај замената на мојата матична(мојата е на одмор) докторката беше восхитена што сум толку млада и здрава правев крвна слика и вагинално ме гледаше и на ехо све како што треба фала богу. Дури и рече на свекрва ми нема што да се паничиш здрава бременост има. А мојава не знам зошто така ми кажа(иако заменава се чудеше како немам закажано за скрининг нешто што сум требала да напраам ја до сеа само брисеви,крв,и за аномалии на гак имам испитувано а сум 19тасо 5дена) не сум имала никакви компликации фала богу за да ми каже така

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.588
    Смени си ја матичната тогаш. Како може да не ти закаже скрининг?

18. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    952
    Ne znam prva bremenost mi e i uste od porano ona mi bese maticna i kaj nejze prodolziv:wasntme: ama def ke ja smenam posto kako da zaostanuvam so ispituvanja

19. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    8.742
    Видов дека веќе 19та ја тераш. Закажи со време втор скрининг тој се прави до крај на 23та недела а после до 28ма за скриен шеќер. И смени матична а ако нема опција информирај си се на форумов или на интернет околу испитувањава. Инаку за одмор, штом цела бременост немаш мака, цервиксот ако ти е добра должина пред да тргате(нека ти измерат ако не си до сега), бебе да не е ниско,постелка и сл. немаш пречки :)
    Ние повеќето овде сме паталици со компликации низ цела бременост, па и на ладно дуваме :)

На IRBBB, KikiKviki и Sandokan28 им се допаѓа ова.
  20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    952
    Оваа што беше заменава ме ѕирна рече све си е океј сеа по-нестручно ќе се изразам- океј сум затворена немам ризик од предвремено породување така ми кажа