Здраво,sakam да те прашам како помина на одмор беше ли? И јас сум сега 28 о сакаме да идеме на неколки дена цо Грција, претходно мо беше страв заради плацента
Jas bev vo 9-ti mesec vo Grcija ama otkako dobiv odobrenie i od maticnata i od dr vo Sistina. Super pominav, tamu bese poprijatno otkolku vo Skopje, sepak konsultacija so doktor.
Хелоу Дали имате искуство со летање во 11-12 недела од бременост? Ќе чекам одобрение од доктор кога ќе дојде време, во Септември би патувала, но сакав да слушнам искуства
Mislam posle 12 nedela ti dozvoluvat jas sum letal vo 20 nedela 6 casa let ama imav dozvola od maticnata
Бев, и баш си одморив Добро ми дојде и пешачењето до плажа. Исто така и пливањето не мислев дека толку многу ќе ми годи. Кое олеснувањеСи направивме 2 паузи по пат. Земи си перница како потпора на грбот дури се возиш. Ден пред да тргниме бев на преглед и ден откако се вратив пак си бев на преглед. Се си е во ред, фала му на Бога. Оди, уживај и ич да не му ја мислиш. Само витамините носи си ги Поздравче, па те чекам да кажиш како си помина
Дали некој патувал 6,7 часа во бременост 5,6 недела? Јас кога бев бремена не знаев дека сум бремена баш тогаш бев на одмор во Грција. Ама сега вака кога блиска ме прашува не знам. Тоа е почеток на бременост, што значи и кај мене така беше, тогаш знам од одмор се вратив мислев од климата е ми доцни Колку е ризично да се патува баш после тест?
Јас така патував лани до Турција и назад со кола. Кога се вратив во Скопје бев 7 недела и баш ми почнуваа мачнините.
Искуства со летање во 20 недела? Од фирмата ќе не шетаат во Барселона пред католички Божиќ , на 3 дена. Тогаш би била 19+5 здравје. Со кола до Белград па од таму летот им Шонаија е 2:45мин. Ме планираат и мене, иако кажав дека не можам да знам од сега за во декември како ќе се осеќам. Секако ќе барам дозвола од матичната, ама некако шубе ми е..што знам, се мислам уште сега дали дa се нафатам на такво шетање?
Јас петовав во двете бремености со по 8-10 летови во бременост, а баш баш шетање по градови имав во 10та недела и во 27ма недела. Не знам оти шубе.. ако е уредна бременост.
Dokolku imas normalna bremenost nemas nikakov problem da patuvas.So prvata bremenost patuvav bez problem do 30 nedela, a i sega imam vo plan let od 4.5 saati
Барселона е преубава ако се чувствуваш ок, зошто да не. Јас летав во 16та и 18та, со нормална бременост. Сега во 23та пак би патувала да имам прилика
Со нормална бременост мене докторот ми дозволи да патувам скоро 20ч со кола, во 16та недела, за со авион не стана ни тема на разговор, посекако се разбира дека може.
И јас патував во двете бремености и со кола и со авион, но постојано имав некоја стегнатост во себе, како да не уживав во целост. Ако ти се осеќаш лагодно да патуваш и не ти влијае стресно оди.
@happygirl ако е се уредно ич не се мисли. Со двете претходно летав. И јас за Божиќ планирам, овој пат со кола. Да леташ и да се изнауживаш, Барселона е прекрасна.
Пак јас Дојде времето за шетање Дали смеам да ги носам витамините со мене? Само со ранец ќе сум, во ташна да ги ставам?
Јас имам носено во авион апчиња. Баш во ранецот горе. Не ми имаат направено проблем, со Wizz air патував. Ама ова не во бременост, ама пак апчиња се.