Да прашам некој скоро да има искуство во патување во почеток на 8ми месец со авион? Некаква препорака пред летот, нешто било што... Во полна 32ра недела ќе патувам, па почнува да ми е страв, како ќе биди што...Летот трае саат ипол, па чекање 2 ипол часа и после уште 3 часа лет... Секое искуство, совет ми е добредојден...
јас сум во грчка со кола дојдовме и тоа нова со клима супер патував но одкако стигнав одморот ми е хорор. Во хотел сме плажата ми е под ностот освен на лежалка и в кревет не сум се исправила доручек вечера се погодено од таа страна но цело време нешто ме боли стомакот , те нешто ме сечи те не знам што ми е си плачам и кај да е ќе си заминиме оти навечер не спијам. Триста филмови во глава дека се отварам ќе се породам пред време и така , да знаев дека вака можи да ми се сучи немаше да си лупам пари за одмор. Иначе бев на др. пред да тргнам ми вика оди слободно и еве . Не знам што да речам среќен пат и убав лет . Знам дека мора да одиш земи си доста вода тоа помага. И пиши кога ќе стигниш. малку негативност но женски седете дома еден одмор помаце не е ништо страшно .
tebe nekoj tolku ti uvalil u um deka ako uzivash kje se otvorish i vidi shto ti se deshava. probaj opusnti se malce..
fs-fs-fs ти сoветувaш дa не oдaт нa oдмoр a сaмaтa си oтишлa, бaшкa имaше фaнелинг те читaв, ништo личнo aмa ете ми пaднa вo oчи кoнтрaдиктoрнoстa твoјa. Инaче Лoринс не иде нa oдмoр туку пaтувa кaј мaж и кaде штo требa дa живеaт.
Точно дека имав на последниот преглед но пред да тргнам бев на преглед и др. Ми даде дозвола за патување затоа и тргнав но жалам за тоа . Утре си бегаме помина одморот толку беше така да јас само споделив искуство . Знам дека Лоринс оди да живее со среќа да и е и да си стгнат безбедно !
ajde probaj utre da ignoriras se so ti se vrti u glava i da si pomines ubavo. na kraj na denot ke odlucis dali ke se ponasas ko da ragjas predvreme poso taka ti zborele ili ke uzivas
Ајде и тука да прашам.. нешто специјално за на одмор ќе ми треба? Во сабота одам во Грција 8 месец сум.. Незнам .. пробиотик, некое апче или нешто дали треба да земам за секој случај?
nema zosto da ti e strav,toa sto mora mora. jas patuvav nekolku pati so avion i vo 8mi mesec patuvav saat ipol pa pauza pa dva saati traese letot,se pomina dobro,edinstveno nesto sto mene mi smetase e sto jadev pred da poleta avionot,na samiot aerodrom,doruckuvav i pravo vo avion ama mi smetase mn,mi stvori kiselini i bolki koga poletuvase avionot,koga se vrakav nazad ne jadev nisto i imav prekrasen let, inaku ke ti treba potvrda od doktor,mene mi baraa na aerodrom,jas nemav pa morase mazot mi da potpise deka se e nasa odgovornost ako nedaj boze se sluci nesto. samo opusteno se ke bide vo najdobar red. ti posakuvam sreken pat
kje ti kazam jas shto bi nosela da. idam. apchinja protiv kiselini b komplex multivitamin normia (probiotik) paracetamol aspirin vit C eden kup
Добро.. јас пијам премама така да други витамини дополнително на своја рака не би пиела.. Парацетамол може.. Киселини немам ниту сум имала некад За комарци исто не планирам да се мачкам со нешто, земав раид за во штекер... Млеко за сончање стандард се мачкам со 50+. Супер, спремна сум
Женички фала ви на сите за советите, јас само да ве известам дека патував и поминав супер Сега само да се среди овде се што побрзо и да бидам тро раат... Битно сум си со мм Убава вечер на сите
И ние одиме на одмор наредна недела и ме интересира дали има некое средство против комарци што смеам да го користам? На почеток на шести месец сум и обично не ме касаат комарци ама сакам да си нпсам за секој случај
Neznam deuga soodvetna tema dali ima, pa vas ke ve prasam... Sto mislite za patuvanje so avion vo 10 ta nedela, pa posle vo 5 ti mesec? Ke moram da patuvam toj period i najdobro bi bilo dokolku odam so avion, ama nekako strav mi e... Pritisok edno dr... So vikate?
Душо ние можеме се да ти кажеме тука но најубаво е твојот гинеколог да го прашаш за ова. Верувам нема да имаш проблем ако е нормална бременост, но прашај си го докторот. А за повраќање? Не се секирај, не сите имаат гадење, секоја си е своја индивидуа. И дајте бе дојдете во труднички муабети, да се дружиме малку и таму, бајаги жени се испопородија.
Јас сум 5ти месец(18та недела) и планирам да летам сабота. На предходниот преглед кај докторот ми рече нема причина зошто да не летам бидејќи си е сосема уредна бременост, а утре планирам да извршам еден дополнителен, последен преглед пред летот. Докторот најдобро ќе каже после преглед и би дал зелено светло или препорака, совет. @vitamina ми се чини леташе во прво тромесечие од бременост, не беше 10та недела, малку порано, и се си е уредно и кај неа. Лошењето не е правило, првата бременост и водата ја повраќав, вторава едвај неколку пати до сега. Сосема поразлично и попријатно.
Марија, олабави се. Те читам грч си со мисли и емоции а тоа воопшто не е добро за бебето прво а после за тебе. Јас морав да одам, дури пред да останам бремена закажав карта.. кога дојде денот за да дознаам за бременоста еднаш се премислив па одпосле си реков како господ никој не е, најверојатно нема ништо да ми биде од 2 часа лет со авион. Јас патував во 6 та недела , прекрасен лет, ти не ќе одиш да копаш туку ќе патуваш, си седнуваш де дремка де муабет нема ништо лошо во тоа, сепак не се оптереруваш. Од авион немам страв, одсекогаш сум патувала со се што ќе ми се нашло, таков ми е животот. Отидов, слетав и си бев на контрола таму тогаш, тука не сум била на конултации се беше во ред, имав два прегледи и во 9 та недела си дојдов, пак ништо. Си седнав помина лет и тоа е тоа ништо страшно и тешко. Само што при полетувањето, слетувањето и во меѓувреме додека авионот се спушташе/дигаше и вртеше ми се гадеше, и гледав исклучиво напред само, јас не повратив. Голема е веројатноста и не тебе да ти се лоши ама ништо страшно имаш кесе крај краева ќе повратиш. Јас не повратив само напред гледав никако од џам. @danichap голема е веројатноста и тебе да ти се гади, само дишење длабоко и напред гледање секунди се во прашење на вртење и гадење. Тоа е.. Лесно е Ако немате потешкотии, ако немате критична бременост сосема е во ред и нормално.
Fala vi beskrajno! @vitamina veruvaj epten sum zgrcena i zasekirana da ne napravam nesto pogresno, da ne predizvikam nesto nesakano itn. Od dr strana si vikam, zarem so bus da patuvam ke mi bide podobro. Cekam slednata nedela da dojde da odam na prva kontrola odnosno utvrduvanje na bremenost, pa togas se najubavo ke znam i mislam deka tek togas ke se olabavam. Vo sekoj slucaj, blagodaram mnogu na site za odgovorite!