Патување со своите родители на одмор или на прошетка во странство

Discussion in 'Општи дискусии' started by Eva22, Apr 20, 2016.

1. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Иако имам 20 години до сега не сум била на одмор со друштво (facepalm) едноставно што никогаш не сме се поклопиле со вкусовите (на некој не му се допаѓа дестинацијата, не му одговара буџетот, го викнале на друго место, сака да оди да работи...). Најубаво е со моите, имам пари колку сакам, јадам и пијам колку сакам, излегувам каде сакам и апсолутно за ништо не ми е гајле, додека со друштво ќе треба многу да внимавам. На екскурзии топ сме си поминувале со друшто, ама јас не можам кафе да договорам со нив, а не пак да одиме некаде подолг период. Одмор со родители е (y)

ebola and Feminka22 like this.
  2. ebola

ebola Истакнат член

Јас немав отидено на одмор заедно со моите од 12години. Постојано со другарки или дечко, Охрид, Грција, Бугарија. И пред две години ми викаат ние ќе одиме до грција, ајде со нас. Верувале или не, тоа беше вистинско уживање. Од патувањето во удобна кола, до сместување во хотел со поглед на море, до дремење на плажа ко што треба, ручек, вечера, пиво, кафиња, шетање наоколу... Абе стариве ми се закон! :D Плус се запознавме со едни срби таму и они беа со децата, и моите друштво и јас друштво. Е сега моето друштво, 6 години помало, тинејџерка, малце беше напорна али кога ќе ми станеше досадно навечер, кога моите легнуваа, излегував со неа, па со грци наоколу се шетавме... Абе не знам што да ви кажам. Уживање.

3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Na letuvanje so roditelite ne sum bila odamna. Ama ushte od mala odvreme-navreme patuvam vo stranstvo so tatko mi vonsezonski, toj brka nekoi svoi raboti, jas imam sloboda priblizhno isto kako da sum otishla sama. I mnogu mi e podobro taka, otkolku da odam so drushtvo na koe treba da se prilagoduvam. Edinstveno patuvanja nadvor od zemjava nikogash ne im odbivav, inaku, vaka vo sekojdnevieto do pred nekoja godina ne sakav da izlezam ni do kiosk so moite :D (ne znam zoshto rechisi site tinejdjeri se takvi).

Priroden likes this.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Едно време мислев дека е глупаво, нормално, како секој просечен тинејџер. Сега веќе откако помина тој период, не би ми сметало или било срам да одам на одмор со нив. Баш напротив, тоа би било добар начин да се обединиме како во старите времиња како кога бев дете.

5. Queen8

Queen8 Популарен член

Секогаш сум одела со моите на одмори и патувања, многу убаво сум си поминувала и сега би одела во поширок состав сите заедно, ама тешко може да се уклопат повеќе луѓе истовремено заради работата и обврските.

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

До сега само и со нив имам идено на одмор. Најубаво, само си одмараш и за ништо не се грижиш. :)

cresa-jagoda likes this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Топ е.
    Не се замараш за ништо, а притоа проаѓаш време со најблиските.

cresa-jagoda likes this.
  8. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Океј ми е некаде до 15-16 години:?:

9. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Зошто би било срамота кога тоа ти се родители?
    Би сакала да бидам повеќе заедно со моите но не можам.:(

cresa-jagoda likes this.
  10. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Секогаш би одела на одмор со родителите, секако и со друштво ама тоа се различни доживувања. Мене не ми е срам да одам на одмор или патување со нив иако сум возрасна и би одела дури можам… Не разбирам зошто да е ти е срам или досадно, баш сум поминувала супер секогаш

cresa-jagoda likes this.